L'advocat del president Carles Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha presentat avui un recurs davant l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein que demana revocar l'ordre de detenció contra el seu defensat a Alemanya.

La decisió de la justícia belga d'ahir de negar l'extradició de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig ha estat clau per fer aquesta petició. L'advocat ha adjuntat a l'escrit que ha enviat a l'audiència alemanya una còpia de la decisió de la justícia belga. 

La justícia belga va rebutjar ahir l'euroordre dictada contra els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig per "defectes de forma" en el procediment, en estimar que no té "equivalència" amb l'ordre de detenció nacional. 

La decisió de la justícia belga ha fet precipitar els esdeveniments a Alemanya. Tot seguia el seu curs fins ahir. I avui a primera hora del matí l'advocat de Puigdemont ha alertat a la justícia alemanya que a Bèlgica s'ha rebutjat l'euroordre i pràcticament al mateix moment, Pablo Llarena enviava una carta, també, a Alemanya justificant que l'ordre de detenció s'ha fet bé i alertant del que puguin demanar ara les parts fixant-se en Bèlgica.