La Sala Penal del Tribunal Suprem —de la qual és membre el jutge Pablo Llarena— ha reaccionat a la decisió de la justícia belga que ha rebutjat l'euroordre d'extradició contra els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, després de considerar que la petició d'extradició emesa pel Tribunal Suprem té "irregularitats".

Fonts d'aquesta sala han reconegut que encara no han rebut la resolució de la justícia belga, però que, pel que coneixen pels mitjans de comunicació, "no comparteixen la motivació" per la qual es denega l'entrega i ho interpreten com una "absència de compromís amb prestar la col·laboració judicial demandada".

Les mateixes fonts recorden que el 21 de març del 2018 es va dictar una interlocutòria de processament on s'expressaven els fets i els arguments jurídics pels quals se'ls considerava ja processats, i pels quals, amb aquella mateixa data ja, l'instructor adoptava la mesura cautelar de presó.

Sobre la mateixa argumentació del processament, i a petició del ministeri fiscal, el dia 23 de març es va dictar una interlocutòria ordenant lliurar les ordres europees de detenció, que tenen així una clara resolució de suport (la interlocutòria de processament).

Les mateixes fonts recorden que el suport de la resolució jurídica que és aquest processament és el que el nostre ordenament jurídic contempla amb més desenvolupament argumental a excepció de la sentència.

Només el desconeixement del nostre ordenament jurídic, malgrat l'explicació donada com a informació suplementària, permet obviar la de processament en el qual descansa l'euroordre, han afegit aquestes fonts.