L'atac a la comissaria de Vic ha estat un cop a l'estructura policial dels Mossos d'Esquadra. Ha agafat el cos i els seus comandaments completament per sorpresa i ha fet saltar les alarmes.

A primera hora del matí s'han reunit al complex central dels Mossos, a Egara, el major Josep Lluís Trapero, els màxims comandaments, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el director general de la Policia, Pere Ferrer, per analitzar els aldarulls d'ahir a la nit a diverses poblacions després de la detenció del raper Pablo Hasél.

Avui hi torna a haver concentracions. La més important serà a Lleida, on està empresonat el raper, i la policia vol evitar un escenari com el d'ahir a la nit amb saquejos, barricades cremant i múltiples danys a la via pública. Entre els atacs, la comissaria de Vic, on van resultar ferits diversos mossos. Sàmper, Trapero i Ferran López van visitar ahir a la nit mateix la comissaria que mostra els punts febles de l'estructura del cos. I d'aquí la preocupació dels màxims comandaments dels Mossos d'Esquadra.

A mig matí s'espera la compareixença del conseller Miquel Sàmper i el portaveu del cos, Joan Carles Molinero, sense el major, Josep Lluís Trapero.

Nova onada d'aldarulls

La policia investiga els fets d'ahir arreu de Catalunya. Hi ha 17 detinguts entre Barcelona, Vic i Lleida. Dues de les detencions les va fer la Guàrdia Urbana de Barcelona.

A Barcelona és on els incidents van ser més greus, però els aldarulls de Vic són els que preocupen més la policia, perquè els manifestants van entrar a casa seva. Els manifestants van trencar els vidres del jutjat i van llançar pedres contra la comissaria dels Mossos i la primera línia policial. Tot plegat va acabar amb quatre detinguts i 11 agents dels mossos ferits.

 

La llista de ferits final que anunciava ahir a darrera hora el SEM era de 17 persones, totes lleus.

De fet, durant els incidents d'ahir hi va haver diversos enfrontaments contra la policia, més enllà del fet que es van provocar desperfectes. La nit va agafar un cert aire a les nit d'Urquinaona, de la setmana d'aldarulls postsentència. Els primers enfrontaments van començar a Via Augusta, amb barricades amb contenidors cremant i llançament d'ampolles a un grup d'agents antiavalots que esperava mig amagat en un carreró. La policia catalana va respondre amb llançament de foam per contenir l'avenç de la protesta.