L'assemblea de representants del Consell per la República s'ha reunit en una jornada maratoniana per escollir les comissions de treball. La presidenta del Parlament del Consell per la República, Ona Curto, ha liderat la formació de les cinc comissions: la Comissió Legislativa Orgànica (CLO), la Comissió d'Acció Política Interior (CAPI), la Comissió d'Acció Internacional (CAI), la Comissió d'Acció Econòmica (CEF) i la Comissió D'Acció Cultural (CAC).

La Comissió Legislativa Orgànica la presidirà en Roger Vilaseca, la vicepresidenta escollida ha estat la Lídia Bargas i la segona vicepresidenta la Teresa Rosell. A més, la comissió estarà formada pel primer secretari Jordi Mañà i la segona secretària Maria Mercè Jou.

Vilaseca Consell República

President de la CLO, Roger Vilaseca.

 

La Comissió d'Acció Política Interior serà presidida per la Maria Mas, l'acompanyarà el vicepresident Albert Donaire i la secretària Montserrat Martí. Aquesta votació ha estat molt ajustada entre Donaire i Martí, que s'ha hagut de decidir en segona ronda qui es feia amb la segona i la tercera responsabilitat de la comissió.

Mas Consell per la República

Presidenta de la CAPI, Maria Mas.

 

La Comissió d'Acció Internacional la presidirà la Pilar Gil, seguida per la vicepresidenta Lluisa Baltrons i el secretari Salvador Ribot. Aquesta reunió telemàtica ha sigut de les més curtes, però, tot i això, s'ha allargat a més de trenta minuts.

Pilar Gil Consell per la República

Presidenta de la CAI, Pilar Gil.

 

La Comissió d'Acció Econòmica ha sigut la més ràpida de constituir. En vint-i-pocs minuts s'ha pogut resoldre que la presidenta serà la Rosa Vila, el vicepresident en Joan Botey i la secretària de la comissió l'Ana Desoi.

Rosa Vila Consell per la República

Presidenta de la CEF, Rosa Vila.

 

La Comissió d'Acció Cultural ha decidit que serà presidida per Rosario Palomino, la vicepresidència serà a càrrec de Teresa Calaveras i el secretariat l'encapçalarà Júlia Balés. L'única comissió íntegrament liderada per dones.

Rosario Consell República

La presidenta de la CAC, Rosario Palomino.

Curto i la DUI

Estem preparats per una declaració unilateral d'independència? Aquesta és la qüestió que es va plantejar la presidenta de l'Assemblea del Consell per la República, Ona Curto, en una xerrada organitzada pel Casal Català on diverses persones la van poder entrevistar. La resposta? "Sí, estem preparats. Però ho hem d'estar més". Així és com Curto ha volgut impulsar el nou pla estratègic del Consell, precisament anomenat "Preparem-nos!". Durant la xerrada, la presidenta de l'Assemblea de Representants va explicar quins són els següents passos en el procés cap a la independència i més concretament la DUI. 

"Preparem-nos"

"Sí, estem preparats. Però ho hem d'estar més". Així planteja el futur de l'independentisme la presidenta Ona Curto. Després d'identificar els errors arran de la primera declaració d'independència, "quan vam tenir-ho a tocar, sí, vam fallar, i això no ho podem negar", Curto creu que "no podem desanimar-nos". Tal com va explicar en la xerrada d'ahir dijous al vespre, per aconseguir la DUI, Curto creu que "ens cal actuar" amb una estratègia concreta. Però per això "no partim de zero", "estem en un punt intermig", a mig camí de la DUI, va explicar. És per això que el pla estratègic del Consell es diu "Preparem-nos!". Per a Curto, la clau de l'òrgan que presideix és poder comunicar a la ciutadania catalana quins són els següents passos en el camí, perquè quan arribi un nou episodi repressiu de l'Estat, el puguem "combatre'l i alliberar-nos". 

 

Imatge principal: Captura d'una reunió de les comissions