El Consell per la República ha creat el seu Butlletí Oficial, que es dirà BOC, i que publica els decrets i disposicions aprovats, seguint el model dels diaris oficials d'aquesta mena, com el Diari Oficial de la República francesa, el Bundesanzeiger alemany o el BOE espanyol. El primer BOC es pot consultar aquí.

Ara consten en el butlletí 2 decrets, i la resta són resolucions sobre les eleccions que es van celebrar al seu parlament, la denominada Assemblea de Representants. El dos decrets fan referència a la constitució de les comissions a l’Assemblea de Representants, i la convocatòria i funcionament provisional d'aquest organisme.

Efectes jurídics

 

Segons assenyala el Consell per la República, el BOC "és el mitjà de publicació oficial de les normes, les disposicions de caràcter general, els acords, les resolucions, els edictes, les notificacions, els anuncis i els altres actes de l’Administració del Consell per la República, per tal que produeixin els efectes jurídics corresponents". "El BOC es publica en català al web del Consell per la República amb caràcter oficial i autèntic, de forma universal i gratuïta", afegeix.

 

BOC

La presidenta del parlament del Consell per la República, l'Assemblea de Representants, Ona Curto, va manifestar dimecres al programa 8 al dia, que l'independentisme s'ha de preparar molt per a la pròxima declaració unilateral d'independència (DUI), i que això no ho faran "a la babalà" sinó recollint l'experiència i el llegat del que s'ha fet fins ara. "Per a la DUI ens hem de preparar molt a nivell intern. Controlarem l'aeroport? Controlarem les fronteres? Preparem aquesta estratègia, vestim-nos i passem pantalles", va afegir.

"Posem-hi intel·ligència. Tinguem en compte tots els escenaris i preparem-nos. I fem que la gent en sigui partícip. Tenint molt clara l'estratègia, anirem a explicar-la", va dir, i va reconèixer en això l'aportació que poden fer l'ANC i Òmnium. Curto va apuntar que respecten l'estratègia de la taula de diàleg, però va afegir que el Consell en té una altra, que es resumeix en el document Preparem-nos. "Ara el Consell té el Preparem-nos a punt, s'ha distribuït a tots els consells locals per la República i les comissions que es crearan a l'Assemblea de Representants treballaran el com. Ara comencem", va apuntar.

La presidenta va confirmar que les eleccions per escollir el president del Consell, càrrec que ostenta Carles Puigdemont ara de forma interina, se celebraran a finals d'any o a principis del 2022. Va assegurar que, a banda de Puigdemont, s'hi poden presentar altres persones, tot i que és evident que Puigdemont "representa un llegat important"

Segons ella, el Consell representa una transversalitat molt gran, cosa que "és clau, perquè si no perdem pistonada". "Dins de Catalunya és impossible tirar endavant per la repressió, pels pressupostos limitats, pel poder judicial, i per això el Consell impulsat des de l'exterior no és un bolet, sinó una aposta estratègica per seguir endavant", va dir. Per a Curto, s'ha constatat que els temes del dia a dia són "autonomisme pur" i en això cada partit té les seves maneres d'encarar-ho.