Aurora Madaula ha fet un fil de retrets a la Mesa de Parlament per la suspensió de Laura Borràs. La diputada de Junts i secretària segona de l'òrgan rector de la cambra catalana ha criticat que els diputats de la Mesa s'hagin negat a "esperar un informe jurídic que avalés" la suspensió de la presidenta, basant-se en l'article 25.4 del Reglament. "Per decisions més simples han demanat informes i han endarrerit la decisió setmanes esperant el resultat", ha dit Madaula en tot un seguit de piulades. Ha afegit que això és el que va passar quan ERC va sol·licitar un informe per decidir sobre la decisió de celebrar comissions híbrides del diputat Lluís Puig, exiliat a Bèlgica.

La secretària segona de la Mesa ha mostrat el seu convenciment que els diputats del PSC, ERC i CUP van prendre la decisió de no esperar a l'informe perquè "els serveis jurídics consideren que aquest article vulnera drets fonamentals", ja que obliga a suspendre els diputats que s'enfronten a un judici per delictes vinculats a la corrupció. Ha argumentat que "tot estava calculat per acabar amb la presidenta un dia abans que tanqui el Parlament per vacances i que amb l'agost tot es dilueix", alhora que ha titllat de cinisme que dimecres es parlés de desjudicialització després de la taula de diàleg. "Volen dialogar amb els botxins però no amb els companys", ha criticat, per lamentar textualment que les cadires i els interessos personals i polítics s'imposin a la justícia i al bé comú.

"Tenien pressa"

Madaula ha assegurat que els diputats de PSC, ERC i comuns "van exigir" a Borràs que tornés a convocar la Mesa quan van saber que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'enviava a judici pel cas de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), tot i que no hi havia notificació oficial. "Tenien pressa. Però tenien més pressa ahir. Pressa per treure's del davant un rival polític perseguit per les clavegueres de l'Estat", ha afirmat la secretaria segona de l'òrgan rector del Parlament, que ha insistit que la resta de membres de la Mesa no va voler escoltar durant la reunió. Finalment, ha acusat l'òrgan d'haver utilitzat l'article de manera injusta, desproporcionada i arbitrària: "Fins ara, tan sols el jutge Llarena i el 155 s'havien atrevit a alterar els resultats democràtics del Parlament".

Aquest divendres ha parlat la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, per apuntar a les diferències internes a Junts com el principal factor que desestabilitza el Govern. En aquesta línia, la republicana ha sostingut que aquesta tensió no ha d'afectar l'executiu català. "No hauria de ressentir-se", ha assenyalat.