La taula de diàleg segueix sense concretar acords i manté els seus objectius en el nivell de compromisos. De fet, el document que s'ha presentat aquest migdia en acabar la trobada, admet públicament les dificultats per avançar en la desjudicialització del procés independentista, i reitera "l'aposta pel diàleg i la negociació" com a via per resoldre el conflicte. El document no apunta cap mesura concreta, ni inclou cap referència directa al delicte de sedició o a una eventual reforma del Codi Penal. Això sí, conclou amb un compromís que implica els grups parlamentaris representats a la taula, és a dir, PSOE, Podemos i ERC, que asseguren que impulsaran al Congrés les reformes legislatives que s'acordin i que ho faran abans que acabi el proper període de sessions.

"El Govern d'Espanya i el Govern de la Generalitat de Catalunya reconeixen les dificultats per acordar la via òptima per fer efectiva la desjudicialització", s'assegura al text abans d'enumerar el que descriuen com a "principis per avançar en la superació de la judicialització. Aquests principis es concentren en tres punts igualment vagues. En primer lloc "el reforç dels drets fonamentals"; el segon, "el compromís polític i institucional amb la seguretat jurídica, l'ordenament i els principis democràtics", i el darrer, "l'aposta per avenços graduals i concrets sobre la base d'acords públics".

En el tercer punt s'especifica que aquests avenços s'han de concretar "en reformes legislatives, normatives, reglamentàries o de qualsevol altra índole per superar la judicialització i els seus efectes, prenent, a més, com a referència, els millors estàndards i recomanacions europeus i internacionals". Això no obstant tampoc s'especifica a quins estàndards i recomanacions es refereixen, tot i que reiteradament des del Govern s'ha apel·lat a l'informe que va impulsar al Consell d'Europa el diputat letó Borissi Cilevics.

 

 

Tot i que no s'entrar a especificar els punts concrets a què es refereix, el document assenyala que quan s'assoleixin acords que requereixin alguna modificació legislativa concreta per materialitzar-los "els grups parlamentaris de referència a les Corts Generals de les delegacions de la Mesa de Diàleg s'encarregaran d'impulsar-la parlamentàriament". Així mateix, les dues parts manifesten la voluntat que aquestes modificacions legislatives s'aprovin, si escau, abans que finalitzi el proper període de sessions.