L'informe de la Guàrdia Civil que acusava el Govern de demanar 11.000 milions a la Xina s'ha tornat a filtrar avui coincidint amb la setmana que acaba el judici al procés. El document, aportat al jutjat número 13 de Barcelona i realitzat arran de la informació obtinguda a l'escorcoll a Economia el 20-S, assegura que la Generalitat volia presentar Catalunya com a Estat al govern xinés, amb qui va negociar un préstec per crear un futur banc central català.

Aquest informe ja s'havia fet públic durant la declaració de guàrdies civils davant Marchena el passat mes de març i ara s'ha tornat a publicar. Segons l'agent H77877T, entre la documentació de l'exsecretari d'Hisenda Josep Lluís Salvadó es va trobar un correu electrònic en una memòria USB sense remitent. Només estava copiat el text i era un correu que parlava que van demanar finançament a la Xina. 

El document policial diu que la Generalitat explicava que Catalunya estava "ocupada militarment el 1714" per les tropes franceses i espanyoles i que des de llavors ha mantingut la seva "dignitat nacional" i ha realitzat esforços per aconseguir la independència. 

Segons els investigadors, tot això té relació amb el correu electrònic que es va trobar també entre els arxius de Salvadó i que va ser enviat el maig de 2016, comentant les preguntes que pel que sembla s'estava formulant el govern xinès sobre el futur banc central català i la declaració unilateral d'independència.

El document Power Point, que estava preparat mesos abans, recalca la possibilitat d'una ruptura amb Espanya després de les eleccions del 27 de setembre de 2015 gràcies que un "48 per cent" va votar a favor de la independència i per això el Parlament català "podria crear la seva pròpia legitimitat a través de la legislació".