D’ençà que Carles Puigdemont va ser detingut per la policia italiana, diversos mitjans internacionals van tornar a incloure el conflicte entre Catalunya i Espanya a les seves portades. Avui, la Cort d'Apel·lació de Sàsser ha decidit suspendre sine die el procediment que tenia obert sobre l'extradició del president a l'exili i, un cop més, el món n'ha parlat sobre la qüestió.

Els articles deixen clar que el futur del cas encara depèn, per un costat, de les qüestions prejudicials que va presentar el jutge Llarena davant del Tribunal de Justícia de la UE arran de la decisió de la justícia belga de no extradir el conseller Lluís Puig i, per l'altre, de les mesures cautelars que divendres passat va presentar la defensa de Puigdemont davant del Tribunal General de la UE, reclamant que se li torni la immunitat atès que existeix un risc que sigui detingut. Això sí, hi ha un altre factor en què coincideixen els textos: l'eufòria viscuda en la sortida del Tribunal del president. 

Aquests són alguns dels titulars publicats en aquesta jornada:

Diari italià La Repubblica

"Puigdemont, extradició suspesa. El líder català tuita una foto de la placa de Giovanni Falcone".

Puigdemont libre noticia reppublica

Agència nord-americana Associated Press

"L'exlíder català Puigdemont és alliberat temporalment a Sardenya".

 

Carles Puigdemont libre noticia ap

L'agència France Presse 

"Puigdemont ha sigut rebut pels seus seguidors que cridaven Llibertat! Llibertat! i onejaven banderes independentistes catalanes fora del jutjat, on l'han acompanyat dos exconsellers regionals catalans". 

 

Puigdemont Libre noticia AFP

Diari britànic The Guardian 

"Puigdemont ha sortit amb el seu advocat, ha donat la mà i ha abraçat els seus seguidors, dient que està "molt feliç", mentre pujava a una furgoneta i era traslladat".

 

Carles Puigdemont libre noticia THE GUARDIAN

Diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung 

"Espanya exigeix a les autoritats italianes l'extradició de l'expresident regional català. Però això no ocorrerà de moment. El poder judicial vol esperar primer el procediment en el Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees".

 

Puigdemont FAÇ noticia AFP

Programa alemany DW News

"Un tribunal italià ha suspès una causa relativa a l'extradició de l'exlíder independentista de Catalunya, Carles Puigdemont, a Espanya. Se'l busca per càrrecs de sedició".

 

Carles Puigdemont libre noticia DW

 

Mitjà europeu Euronews

"Aplaudit a la sortida del tribunal de Sardenya, el dirigent, ha obtingut l’indult".

Carles Puigdemont libre noticia euronews

Cadena de televisió russa RT

"El tribunal italià suspèn els procediments contra l'expresident català Puigdemont". 

 

Puigdemont Libre noticia RT

 

Puigdemont, des de l'Alguer

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha aprofitat la decisió del tribunal de Sàsser de suspendre el procediment de l'euroordre contra ell per enviar un missatge directe a l'Estat espanyol. "És el moment de dir a Espanya: prou", ha advertit després de recordar que els darrers quatre anys tots els tribunals que han vist el seu cas li han donat la raó. Puigdemont ha demanat autocrítica a Espanya i ha insistit que aquesta via no permetrà acabar amb el conflicte: "Així no".

 

Imatge principal:  El president catalán Carles Puigdemont, acompanyat de Toni Comín i Clara Ponsatí / ACN