La direcció de la presó d'Estremera, el centre penitenciari on hi ha Jordi Sànchez, augmenta les represàlies contra l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana. L'advocat de Sànchez, Jordi Pina, ha explicat en declaracions a RAC1 que al seu client li han posat un funcionari perquè l'escorti 24 hores al dia.

Aquesta mesura arriba l'endemà que se sabés que la presó ha traslladat de mòdul al número dos de Junts per Catalunya després que uns funcionaris escorcollessin la seva cel·la buscant un mòbil, ja que creien que potser havia parlat en directe al míting de JuntsXCat. Segons Pina, no només van escorcollar la cel·la de Sànchez, també les dues contigües, i tot i que no van trobar res, el van traslladar. "Canviar de mòdul és com tornar a entrar per primera vegada a la presó, ell ja estava habituat a l'espai i a la resta d'interns", ha afegit l'advocat. 

El lletrat també ha parlat de les peticions que va fer a la direcció d'Estremera: "Jo vaig demanar que ell pogués obtenir un o dos permisos per anar a certs mítings. Com que no em van deixar els vaig demanar que els periodistes poguessin entrar a la presó per fer entrevistes. L'última opció era que li deixessin un mòbil per poder accedir a la informació actual". A més a més, ha matisat que les mesures de seguretat contra el seu client són extremes subratllant que a ell no li van permetre ni entrar a la presó el programa electoral de JuntsXCat.

Per la seva banda, l'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, no ha volgut precisar si el vicepresident podria patir les mateixes conseqüències que Sànchez (Junqueras també va enviar un missatge gravat per un míting d'ERC), ja que assegura que aquest tipus de mesures depenen de la direcció de cada centre penitenciari. 

Finalment, Van den Eynde ha explicat que el seu client podria sortir de la presó si el seu partit guanyés les eleccions del 21 de desembre i si fos votat president: "No li podrien prohibir anar a certs actes com la presa de possessió de l’acta de diputat o la participació en l’acte d'investidura".