Jordi Sànchez ha estat castigat a la presó per la gravació d'àudio que es va emetre divendres durant l'acte central de campanya de Junts per Catalunya (JxCat) que es va fer divendres al pavelló d'esports de la Vall d'Hebron. Ho ha denunciat el seu advocat, Jordi Pina, en declaracions a l'ACN.

Pina ha detallat que l'han traslladat del mòdul 1 al mòdul 8 de la presó de Soto del Real, on és des de fa dos mesos, cosa que ha suposat un "trasbals" per a Sànchez. També ha explicat que divendres van escorcollar durant hores la seva cel·la i les contigües perquè alguns mitjans van dir que l'àudio era en directe i es pensaven que tenia un telèfon mòbil. I que durant tot el divendres un funcionari va custodiar Sànchez perquè s'havia dit que intervindria en l'acte de campanya de JuntsXCat. Pina considera que estan "perdent el nord" i ha afegit que per ara no saben "el motiu ni la base jurídica per fer aquest canvi" per poder interposar un recurs.

Precisament, aquest dimarts la Junta Electoral Central (JEC) es va declarar incompetent en la petició de Junts per Catalunya perquè Jordi Sànchez i Joaquim Forn, empresonats per ordre del Tribunal Suprem, puguin participar en la campanya. El president de la Junta, però, Segundo Menéndez Pérez, va emetre un vot particular —fet poc habitual— al qual es va sumar la vocal Inés Olaizola, en la qual consideraria oportú que Sànchez i Forn poguessin gravar missatges des de la presó o concedir entrevistes.

En l'àudio gravat, l'expresident de l'ANC va assegurar que l'únic "adversari polític" en les eleccions del 21-D no són ni els candidats de Cs, PSC i PPC, Inés Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol —respectivament—, sinó el president espanyol, Mariano Rajoy. Aquesta va ser la primera intervenció de Sànchez en la campanya electoral.

Junts per Catalunya sol·licitava divendres passat a la JEC que Forn i Sànchez poguessin sortir de la presó per participar en actes de campanya o, si no és possible, que poguessin gravar missatges per poder-los emetre en mítings. Malgrat que la JEC es declara incompetent per resoldre la qüestió i deriva el cas al Tribunal Suprem, el president, Menéndez Pérez, argumenta al vot particular que no permetria que sortissin de la presó però sí que autoritzaria a gravar missatges i concedir entrevistes. D'aquesta manera, diu, quedaria acreditat el dret de tots els candidats a participar en el 21-D amb igualtat de condicions.