Els retrets de la CUP cap a la gestió del Govern en l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat encara no s'han acabat. Si bé després del debat a la totalitat on el Govern va salvar el tràmit amb els comuns hi va haver uns dies de treva, ara el debat de pressupostos torna a l'actualitat política, tot i que sense gaires tensions sabent que l'Executiu compta amb el suport del grup de Jéssica Albiach per aprovar-los.

Avui al Parlament, un cop acabat el ple que es reprendrà demà al matí, s'ha activat la Comissió d'Economia i Hisenda que ha aprovat el dictamen per elevar el projecte de llei al ple del Parlament previst per dijous de la setmana vinent. Ha estat en aquest debat on els cupaires han aprofitat per carregar una vegada més contra l'acord entre Govern i comuns: "Aquest Govern s'ha acabat doblegant a les pressions de la patronal, d'aquella patronal que ha donat sempre l'esquena a les voluntats populars i alhora s'ha doblegat a les pressions de l'Estat", ha carregat la diputada anticapitalista Eulàlia Reguant.

Aquests retrets arriben el mateix dia que el Govern i comuns han tancat l'acord definitiu que permetrà que la Cambra catalana doni llum verda definitiva als pressupostos, un fet que ha retret la diputada cupaire: "Lamentem que avui els comuns, un altre cop, com ja van fer l'any 2020, facin de "col·laboradors necessaris per a les polítiques de la sociovergència".

Encara hi ha oportunitats

Així mateix Reguant ha subratllat com, arran de l'acord d'investidura que la CUP va assolir amb ERC, tenien l'esperança de conduir un fort canvi de direcció en la política catalana, però creu que no ha estat així amb aquests pressupostos. Malgrat això, ha assegurat que segueixen veient la oportunitat de fer el gir a l'esquerra i que per això mantindran les esmenes fins al ple final.

Noves crítiques pel Hard Rock

Aquesta no ha estat però l'única crítica de la formació anticapitalista al Govern en aquesta jornada. Si el Hard Rock va ser un dels principals esculls a l'hora de negociar els comptes, també segueix sent un problema en la relació entre la CUP i la resta de partits independentistes.

Ahir l'Assemblea Aturem BCN World va fer públic que el Govern es podria haver gastat ja més de 100.000 euros el 2021 en el Hard Rock, un fet que la formació anticapitalista ha retret després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegurés que no es destinaria "ni un sol euro públic" a aquest projecte.

La CUP afegeix que el Hard Rock és un macroprojecte especulatiu propi del pitjor desarrollisme de la sociovergència "que estimula i alimenta un turisme depredador, de compres i casino, i de precarització laboral", pel que reclama un cop més un canvi de model urgent que deixi enrere les polítiques del totxo. 

 

A la imatge destacada, la portaveu de la CUP Eulàlia Reguant / Montse Giralt