"Ni un sol euro públic". El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha insistit aquest divendres que no hi haurà despesa pública en el projecte de Hard Rock, com a part del seu compromís amb la CUP perquè aquests donin suport als pressupostos per 2022 i no presentin una esmena a la totalitat. Així ho ha assegurat en un contacte amb la premsa després de reunir-se amb l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín (PSC), amb qui ha visitat el municipi. 

Tot i que el Hard Rock continua endavant amb els mateixos termes que estava previst, Aragonès ha emfatitzat que l'executiu té el compromís ferm que el complex d'oci i joc "no ha de comportar ni un sol euro de despesa pública". Segons ha explicat, "el mateix dia" que el Govern compri els terrenys de la Caixa - ubicats entre Vila-seca i Salou - destinats al macroprojecte per 120 milions d'euros, aquest els vendrà a Hard Rock pel mateix import i, per tant, no comportaria cap cost.

 

Tanmateix, cal que hi hagi consignada una partida amb aquest suma de diners als pressupostos per tal de poder efectuar la compravenda de manera correcta tècnicament. 

 

Pere Aragonès Nuria Marin Hospitaler del Llobregat / ACNEl president del Govern, Pere Aragonès, amb l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, a dalt de la cúpula de la Torre Hesperia / ACN

Sobre els Jocs d'Hivern

D'altra banda, el president ha ofert a la CUP no formalitzar "cap candidatura als Jocs Olímpics d'hivern" fins que no s'hagi fet una consulta ciutadana sobre aquesta qüestió. 

Aragonès ha tornat a reclamar el suport dels anticapitalistes, hores abans que aquests encetin el debat sobre el suport als pressupostos de la Generalitat, i els ha enviat un avís: "Estem davant d’una oportunitat que potser no torna a passar", ha dit en referència als recursos extraordinaris dels Fons Europeus i les inversions de la Generalitat per executar uns pressupostos "expansius i transformadors".

En aquesta línia, el president ha demanat a la CUP que miri la "globalitat" dels comptes. "La meva confiança és que si ens vam posar d'acord per fer unes coses en els acords d'investidura, ens posarem d'acord en els pressupostos que han de fer-ho possible. No veuria una altra opció que no fos aquesta", ha remarcat. "Treballarem fins al darrer segon abans de la decisió de la CUP sobre l'esmena a la totalitat, perquè sigui possible l’acord", ha asseverat.

Reguant acusa el Govern de "fer d'API"

Per la seva banda, la diputada de la CUP-NCG, Eulàlia Reguant, ha acusat el Govern d'actuar com un agent immobiliari de Hard Rock i La Caixa amb la compravenda dels terrenys per a aquest projecte. 

"L'executiu té previst comprar els terrenys per valor de 120 milions i esperar que Hard Rock els hi compri. El Govern fa d'API de Hard Rock Cafè i La Caixa [...] És un risc que no s'hauria ni de plantejar", ha lamentat la cupaire en declaracions a Ràdio4. 

 

Imatge principal: El president del Govern, Pere Aragonès, amb l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, a la cúpula de la Torre Hesperia / ACN