El jutjat d'instrucció número 10 de Madrid ha citat a declarar aquest dimarts l'exdiputada de la CUP Eulàlia Reguant com a investigada per delictes de desobediència, per negar-se a respondre a l'acusació popular de Vox durant el judici al procés, al Suprem.

L'exparlamentària anticapitalista, juntament amb l'exdiputat Antonio Baños, van ser citats a declarar com a testimonis el 27 de febrer de l'any passat, i es van negar a testificar al·legant objecció de consciència davant d'una formació "obertament masclista i xenòfoba". Per això el president del tribunal, Manuel Marchena, els va imposar una multa de 2.500 euros a cadascun, sufragats amb les aportacions de la ciutadania a la Caixa de Solidaritat.

Reguant acudirà al jutjat d'Instrucció número 10 de Madrid a defensar el seu dret "a l'objecció de consciència", segons va anunciar en una roda de premsa conjunta amb el seu excompany Antonio Baños, també imputat. Baños declararà per videoconferència el 18 de març pel fet que no pot desplaçar-se aquest dimarts per "motius laborals". "Negar-nos a contestar a Vox va ser fer front al feixisme i el considerem un exercici d'objecció de consciència en el qual basarem la nostra defensa", va dir Reguant als mitjans de comunicació després de la seva citació.

La CUP ha convocat una concentració de suport a Reguant a la qual s'han sumat diversos dirigents d'ERC.