Manuel Marchena acaba de dictar una multa de 2.500 euros per Antonio Baños i 2.500 euros més per a Eulàlia Reguant per negar-se a respondre a les preguntes de Vox.

Els dona 5 dies per repensar-se si volen venir a declarar. I si ho rebutgen, s'exposen a un delicte de desobediència greu. Aquests cinc dies que comencen a comptar a partir de demà són també el marge per presentar recurs a la mateixa Sala Segona per la multa. En segona instància poden recórrer a la sala de Govern.

Si mantenen la negativa de venir a declarar, el tribunal deduirà testimoni i els processarà per un delicte de desobediència greu. Un delicte que comporta de 3 mesos a 1 any de presó o multa de 6 a 18 mesos. 

Baños s'ha negat a declarar a les preguntes de Vox. Ho poden fer els acusats però no els testimonis. La situació, inèdita fins ara, ha provocat que Manuel Marchena, s'hagi proposat de mediador. Però el president del tribunal ha tallat en sec l'espectacle a la segona pregunta i ha fet fora l'ex diputat de la CUP.

Eulàlia Reguant ha fet el mateix. Amb la diferència que Marchena ja no ha entrat en el joc.

Dimecres que ve s'acaba el termini. 

Les rèpliques de Reguant i Baños

Poca estona després de saber-se la decisió de Marchena, Reguant i Baños s'han reafirmat en la seva posició a les xarxes socials. "Sí, volem declarar a la fiscalia, a l'advocacia i a les defenses. Però legitimar Vox com a acusació popular és legitimar l'extrema dreta i a aquesta se la combat", ha dit Reguant. 

 Baños, per la seva banda, ha compartit un fragment del poema La Cançó dels Invadits d'Apel·les Mestres. 

El poemamusicat per Xavier Ribalta, també és la base de l'himne 'No passareu', que durant la Guerra Civil va adoptar la resistència republicana.