L'Ajuntament de Barcelona ha comunicat les seves recomanacions per desplaçar-se per la ciutat aquest divendres 21 de desembre, dia en què el Consell de Ministres del Govern espanyol se celebrarà a la capital catalana. Els principals consells a la ciutadania són desplaçar-se a peu o en bicicleta per la ciutat, atès que la mobilitat viària i els transports públics poden veure's afectats per les diferents mobilitzacions convocades pel 21-D.

Al matí hi ha concentracions convocades als voltants de la Casa Llotja de Mar i davant l'Estació de França i a la tarda està prevista una manifestació que s'iniciarà als jardins de Salvador Espriu i baixarà pel passeig de Gràcia fins a la Gran Via. També hi ha en marxa una convocatòria de vaga general de dues hores plantejada per sindicat Intersindical, que podria comportar alteracions en els serveis públics entre les 12:30 i les 14:30 hores.

L'Ajuntament de Barcelona recomana informar-se prèviament de possibles afectacions abans de desplaçar-se per la ciutat, planificar els desplaçaments i anticipar al màxim l'hora d'arribada als punts de destí i fer els desplaçaments a peu o en bicicleta. Les concentracions podran implicar restriccions en la mobilitat en superfície i suposar desviacions o limitacions de recorregut tant pels vehicles a motor com per línies d'autobús. Des de l'Ajuntament de Barcelona també es fa una crida a la ciutadania a garantir el pas de vehicles d'emergència en tot moment i deixar vials lliures de servei.

Per la seva banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona adoptarà les mesures d'ordenació i regulació de la circulació adequades, així com els desviaments de trànsit necessaris per garantir la seguretat i la mobilitat dels ciutadans, segons destaca el consistori en un comunicat.