Òmnium Cultural ja ha fet pública la localització del seu acte convocat per al 21-D. L'entitat crida a celebrar un "consell popular de ministres" davant de l'Estació de França, a escassos metres de la Llotja de Mar, on el govern espanyol té previst celebrar la seva reunió aquell mateix dia.

Fins avui, se sabia que l'entitat preveia celebrar un acte polític però no se sabia on seria. Finalment, han optat per convocar a tan sols 300 metres de la que serà la seu de l'Executiu de Pedro Sánchez per un dia. 

La intenció de l'entitat sobiranista és fer un acte "molt transversal" i unitari i que compti amb el suport de diferents sectors de la societat civil catalana, des d'associacions culturals fins a defensors dels drets humans. Està previst que l'acte duri unes dues hores i vol mostrar el seu "rebuig" contra la celebració de la reunió a la capital catalana, després de l'aplicació del 155 i de l'existència de presos polítics. 

Aquests són els dos punts i la distància que els separa: 

El mateix dia també han convocat diverses protestes l'ANC i els CDR. L'entitat independentista liderada per Elisenda Paluzie ha proposat una concentració massiva de vehicles a Barcelona per col·lapsar la ciutat el dia de la reunió. Els CDR, per la seva banda, han convocat a primera hora del matí del divendres davant la Llotja de Mar i tenen previst tallar carrers i paralitzar la ciutat.