Rebutjat el pressupost del Parlament. Ni JxCat, ni Cs ni tampoc el PP, que van votar a favor del projecte pressupost a la Mesa a principis de mes en mig d'una forta polèmica, hi han donat suport aquest dilluns al ple. Cada grup per un motiu diferent, però el resultat final ha estat el mateix: s'ha rebutjat el projecte i s'haurà d'elaborar de nou.

JxCat no ha votat en protesta per la retirada de l'escó de Torra, mentre que Cs, juntament amb ERC i el PSC, s'ha abstingut i els comuns, la CUP i el PP hi han votat finalment en contra. 

Els socis de Govern van negociar durant la setmana passada una nova proposta de pressupost, després que l'aprovació en contra la voluntat dels republicans provoqués una nova enganxada entre els dos partits independentistes. ERC demanava dues partides, una per la difusió dels actes del 40 aniversari de la cambra i una altra per celebrar un acte de l'Assemblea Franconfonia, amb les que JxCat no estava d'acord. 

Finalment, però, no hi ha hagut acord i s'ha arribat a la votació sense els suports necessaris per tirar-lo endavant, pel que no ha estat aprovat.

El debat, però, que la setmana passada era un dels principals focus de discussió entre JxCat i ERC, ha quedat aquest dilluns totalment eclipsat per la polèmica sobre la retirada de l'escó del president Torra​.