Els diputats de Junts per Catalunya no han votat al ple d'aquesta tarda després que la Mesa del Parlament ha donat per bona la retirada de l'escó al president de la Generalitat, Quim Torra, i ha reprès la sessió amb el debat dels pressupostos del Parlament. Els pressupostos de la cambra han quedat rebutjats. De fet, no han obtingut cap vot a favor atès que ERC s'hi ha abstingut. 

En donar compte del resultat, el president del Parlament, Roger Torrent, ha advertit que faltava el vot d'un dels diputats "segrestat" per la Junta Electoral. Els comptes del Parlament s'han rebutjat per 16 vots en contra, de comuns, CUP i PP,  i 82 abstencions.

"Si hi ha alguna cosa segrestada aquí és la llibertat d'expressió del principal grup de l'oposició", ha replicat el president de Cs, Carlos Carrizosa.

Quan s'han fet les votacions Torra no era present al ple i s'ha quedat al seu despatx de la Cambra. Prèviament, JxCat ha intentat que la Mesa reconsiderés la decisió, però cap grup li ha fet costat argumentant que la inhabilitació del president no havia estat aprovada per la Mesa sinó per la JEC. 

La votació dels pressupostos han segellat la retirada de l'escó al president, acordada per la Junta Electoral Central i avalada pel Tribunal Suprem.

El pressupost del Consell de Garanties Estatutàries s'ha aprovat amb 38 vots a favor i 61 abstencions igual com el de la Sindicatura de Comptes, mentre que el del Síndic de Greuges ha estat rebutjat per 40 vots en contra i 38 a favor.

Seguirà ampliació