Òmnium Cultural ha donat la benvinguda aquest dilluns a Pedro Sánchez amb una gran pancarta on es pot llegir "Amnistia i autodeterminació". La pancarta, de sis metres de llargada, ha estat desplegada a la Rambla, just davant del Gran Teatre del Liceu, on aquest matí el president del govern espanyol farà una conferència en què exposarà la seva aposta pels indults i com ha de ser al seu entendre el retrobament amb Catalunya

Amb aquesta pancarta, Òmnium recorda al president espanyol que l'única via per començar a solucionar el conflicte polític passa per la fi de la repressió, l'amnistia i el dret a l'autodeterminació. L'entitat presidida per Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners, ha expressat reiteradament que els indults no solucionen la situació dels milers de represaliats pel conflicte polític català.

Firmes al Congrés dels Diputats

Precisament aquest dilluns Òmnium Cultural té previst lliurar aquest migdia al Congrés dels Diputats, a Madrid, milers de signatures ciutadanes que reclamen l'amnistia dels presos polítics, dels exiliats i dels represaliats. L'entitat exerceix, d'aquesta manera, el dret de petició i evidencia que l'amnistia és el clam majoritari i de consens a Catalunya. La campanya es va iniciar el gener d'aquest any i ha recollit milers de signatures arreu de Catalunya en favor de l'amnistia.

La presència de Pedro Sánchez a Barcelona, just el dia abans que el govern espanyol aprovi amb tota probabilitat l'indult dels presos polítics, tindrà resposta per part de l'independentisme, que s'ha proposat boicotejar l'acte del Liceu. Així l'ANC ha convocat una protesta a la Rambla, davant del teatre del Liceu. "Aquest dilluns, Pedro Sánchez farà públic a Catalunya el perdó als presos, per uns delictes que mai van cometre. No es pot indultar un delicte inexistent i molt menys esperar que aquest fet sigui la solució del conflicte català", ha afirmat l'entitat en un comunicat.

També han convocat actes de protesta els CDR de Barcelona, i organitzacions com Poble Lliure —un dels principals partits que integren la CUP— i La Forja també han cridat a manifestar-se contra Sánchez sota el lema "Clemència no és justícia, aturem la farsa de dilluns 21 al Liceu. Independència!". Els Mossos d'Esquadra, de bon matí, ja tenien blindat l'edifici.  Passades les nou del matí, ja s'havien tancat els accessos al metro des de la parada de Liceu.

mossos Liceu pedro sanchez indultos Guillem Ramos

Els Mossos blinden el Gran Teatre del Liceu de bon matí / Guillem Ramos

 

Imatge principal, la pancarta de sis metres desplegada per Òmnium Cultural aquest matí davant del Liceu / OC