Els CDR "ho tenen clar", els indults no són la solució. Davant la celebració d'un gran acte al Teatre del Liceu en el qual el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, explicarà la mesura de gràcia als presos, aquests grups han decidit sumar-se al boicot iniciat per l'Assemblea Nacional Catalana i Poble Lliure

Així ho han anunciat a través de diversos comptes de CDR a Twitter: "Vens a fer el gall com un venedor sense escrúpols muntant el teatre que pagarem amb més presó i multes. Ho tenim clar. Us passarem per sobre", han escrit des del CDR del Barcelonès. 

CDR barcelones manifestación boicot pedro sanchez

La protesta contra la presència del president espanyola tindrà lloc el mateix dilluns 21 a les 10 h a la plaça Catalunya de la capital catalana i, des d'allà, es mobilitzaran cap al Liceu. 

 

CDR Paris manifestación boicot pedro sanchez

El boicot de L'ANC

Des de l'ANC ja havien anunciat una concentració "per la independència i per les més de 3.000 persones represaliades" contra els indults  a l'hora de l'acte per tal de boicotejar-lo. 

Es produiran diverses intervencions, tot i que encara no se sap de qui. Ara bé, en les darreres accions de l'entitat, tant la seva presidenta, Elisenda Paluzie, com el seu vicepresident, David Fernàndez, hi han participat molt activament.

 

WhatsApp Image 2021 06 18 at 18.48.31Cartell de l'acte de l'ANC per protestar contra la presència de Sánchez / ANC

 

"Aquest dilluns, Pedro Sánchez farà públic a Catalunya el perdó als presos, per uns delictes que mai van cometre. No es pot indultar un delicte inexistent i molt menys esperar que aquest fet sigui la solució del conflicte català", afirma l'entitat en un comunicat.

Poble Lliure també protesta

De la mateixa manera, organitzacions com Poble Lliure -un dels principals partits que integren la CUP- i La Forja també han cridat a manifestar-se contra l'acte de Sánchez sota el lema 'Clemència no és justícia, aturem la farsa de dilluns 21 al Liceu. Independència!'.

També l'exvicepresident primer del Parlament Josep Costa ha fet una crida a "impedir pacíficament" la celebració de la conferència de Sánchez. "Jo també crec que seria un bon acte de desobediència civil", ha indicat. 

 

Imatge principal, manifestació per reclamar la llibertat dels presos i l'amnistia a Barcelona convocada per CDR Barcelonès / ACN