Reagrupament, partit va formar part de la candidatura de JxCat juntament amb Demòcrates o Independentistes d'Esquerres entre d'altres, ha demanat que el partit de Carles Puigdemont no formi part d'un Govern amb ERC i es quedi a l'oposició.

A través d'un comunicat, la formació independentista ha demanat "fer una oposició com a alternativa sòlida a un Govern que només serà capaç de gestionar les engrunes i que de cap manera és el que han demanat els ciutadans en aquestes darreres eleccions".

I és que per a Reagrupament el pacte al qual han arribat a ERC i la CUP és "del tot inacceptable" tenint en compte el resultat electoral del 14-F. "Amb un resultat del 52% de vots independentistes considerem que és un insult als votants arribar a aquests acords que, entre altres coses, ens aboquen, com a mínim, a dos anys més de submissió a un Estat que ens vol anul·lats", han etzibat.

Reagrupament ha recordat que la taula de diàleg amb l'Estat no ha arribat a cap solució i, per aquest motiu, ha vaticinat que "no anirà enlloc". "Ens sembla una broma de mal gust per a totes les persones que es van deixar la pell en el referèndum de l’1 d’octubre", han carregat.

De fet, per defensar aquest posicionament tan crític amb la taula de diàleg, Reagrupament s'ha convertit per un moment en portaveu de la Moncloa: "El govern espanyol ja ens ha dit que no tenim cap dret a l’autodeterminació. Que la seva constitució així ho diu. I no hi ha volta de full. No deixaran marxar la gallina dels ous d’or. Hem de seguir perdent el temps en taules amb aquests arguments tan inamovibles? Creiem que no".

Les negociacions amb ERC

Per a Reagrupament, l'"emergència nacional" que ha provocat tant la pandèmia de la Covid-19 com "la situació d'ofec a la qual ens té sotmesos l'Estat des de fa segles" fa que es decantin per "no perdre ni un minut més en negociacions estèrils", en referència a les converses que JxCat manté amb ERC, i demana "actuar".

De fet, el partit apunta a un possible full de ruta independentista fent referència a un dels principals esculls de les negociacions entre republicans i postconvergents: el Consell per la República. "És una de les eines més útils per afrontar la situació que ens toca viure", han valorat. "L'única eina que no pot controlar l’Estat espanyol", han afegit. "Per tot plegat, instem a tots els catalans a adherir-s'hi i a fer més gran aquesta xarxa que ens ha de servir per consolidar, ara sí, la República Catalana", han animat.

 

Imatge principal: La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, i la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, al Parlament / ACN