La petició del fiscal anticorrupció Pedro Horrach de 200.000 i 100.000 euros respectivament perquè Iñaki Urdangarin i Diego Torres evitin, de moment, la presó, no ha caigut gaire bé en l'entorn polític.

Un dels primers a reaccionar ha estat, com no podia ser d'altra manera, el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, que en un tuit escarit ha deixat anar que "Urdangarin ni fa rap ni fa tuits", fent referència al raper mallorquí Miguel Arenas, més conegut com Valtonyc, que ha estat condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó per injuriar el Rei i enaltir ETA i els Grapo en les seves cançons.

Solidartitat Catalana també ha comparat la situació amb la notícia de Valtonyc.

El president de l'ANC, Jordi Sànchez, s'ha lamentat que "la Fiscalia que vol condemnar Mas, Homs i Forcadell és la mateixa que evita que la família del Rei entri a la presó" i ha posat un hashtag en anglès denunciant que això és una "vergonya".

El coordinador federal d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha ironitzat que si el marit de la Infanta "arriba a ser un titellaire, l'empresonen ipso facto​ per perillós".

En aquesta mateixa línia, el diputat de Podemos Rafael Mayoral ha deixat anar a Cuatro que "existeixen diferents vares de mesura: per qui fa teatre al carrer, per qui són ducs".

Altres membres de la formació lila també han sortit a la càrrega. Entre ells Pablo Echenique i Irene Montero, que han dit ben clar que "els espanyols [...] li pagarem la fiança".

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha titllat la Justícia de "caspa i casta" en un primer tuit, mentre que en el segon ha utilitzat una de les escriptures del Nou Testament que posa damunt la taula que "és més fàcil que un camell passi per l'ull d'una agulla, que entri un ric al regne de Déu". De fet, l'última part de l'escriptura l'ha canviat per "que un Borbó entri entre reixes".

Pel diputat d'IU Gaspar Llamazares que Urdangarin pugui eludir la presó és "una nova i trista mostra de diferent tracte".