L'Audiència de Barcelona ha ratificat aquest dimecres l'absolució dels sis regidors de Badalona acusats de desobeir el 12 d'octubre del 2016 per atendre ciutadans a les dependències de l'Ajuntament de Badalona. Ho ha confirmat a través de Twitter un dels afectats, el regidor republicà Oriol Lladó.

Els regidors badalonins ja van ser absolts el passat 10 de setembre, però la fiscalia va presentar un recurs el passat 26 de setembre sostenint que havien comès un delicte de desobediència i tornant a demanar 15 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic.

Els magistrats han desestimat el recurs perquè els regidors "no van desobeir res". La sentència ratifica que els sis regidors van complir el mandat judicial perquè ells eren càrrecs electes i no treballadors públics. A més, s'ha apel·lat a la llibertat ideològica recollida a la Constitució per fer una "performance". "Els principis del nostre estat democràtic i de dret no obliguen a l'adhesió als valors socials i culturals de la festa nacional", detalla la sentència.

Els altres acusats eren Jose Téllez, Francesc Duran, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Agnès Rotger, els quals s'enfrontaven a una pena de 15 mesos d'inhabilitació i 4.200 euros de multa.