La fiscalia ha presentat un recurs contra l’absolució dels sis regidors de Badalona acusats de desobediència per treballar i obrir al públic les dependències municipals el 12 d’octubre del 2016. El ministeri públic sosté que van cometre un delicte de desobediència, i torna a demanar 15 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic, com ja va fer durant el judici

Els regidors de Guanyem Badalona i ERC del mandat anterior, Jose Téllez, Francesc Duran, Laia Sabater, Fàtima Taleb, Oriol Lladó i Agnès Rotger, van ser absolts per la titular del jutjat penal número 25 de Barcelona, en un judici celebrat la primera setmana de setembre.

El fiscal afirma que la magistrada ha comès “un error de valoració” vers la mesura que va dictar el jutjat contenciós administratiu número 14, en què fixava que el 12-O no es podien obrir les dependències municipals per “preservar els valors socials i culturals associats a aquesta festa nacional”. A parer del ministeri públic, la mesura del contenciós deixava sense efecte l’acord laboral per poder treballar el 12-O a canvi d’un dia festiu.

A la sentència la magistrada assegura que van complir el mandat judicial i que els càrrecs electes no estan subjectes al calendari laboral i, per tant, podien atendre veïns a la seu de l'ajuntament. El fiscal, però, manté que el jutge, a més que no treballés cap funcionari, també ordenava “la no obertura d’edificis”, i els excàrrecs van fer “una conducta idònia per lesionar els valors de la festa”.

També demana a l’Audiència de Barcelona que revisi el cas en una vista i amb els exregidors presents.