L’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació de la Generalitat ha ratificat la sanció a la batllessa de Ripoll, la populista dretana Sílvia Orriols, amb una multa de 10.001 euros per unes declaracions polèmiques contra els musulmans a un programa de 8TV el maig del 2022, en un debat amb el catedràtic emèrit de Ciència Política Ramon Cotarelo. La mateixa Orriols ho ha fet públic aquest dijous a través d'un missatge al seu compte d'X (Twitter), en el qual la batllessa lamenta que l'Administració ha refusat les seves al·legacions contra la sanció i ha resolt en ferm.

El 23 d'octubre de l'any passat, l'òrgan, dependent del Departament d'Igualtat i Feminismes que dirigeix la consellera Tània Verge, va obrir un expedient sancionador a Orriols i aquest març es va conèixer que la multa ascendia a 10.001 euros —el mínim legal fixat, en tant que les sancions per discriminació poden arribar als 40.000—.  Després dels mesos de tràmit i valoració, l'Oficina ha conclòs que Orriols va cometre una infracció "evident" per discriminació a una persona o grup; en concret, els musulmans. 

Declaracions polèmiques a 8TV

En concret, Orriols va defensar al programa de 8TV que no es podia permetre l'entrada "massiva" de migrants musulmans a Catalunya, per "sentit comú", perquè es guien —diu— per una religió "incompatible amb els valors d'Occident", l'islam; alhora que va alertar sobre una suposada imposició de "la xaria, la misogínia i l'homofòbia" a través de les urnes per esdevenir "majoria demogràfica". Després de l'obertura de l'expedient, Orriols va denunciar el que considera un atac a la seva llibertat d'expressió i una "persecució" per tallar la seva trajectòria en política.

Carrega contra ERC i Aragonès

"Avui ERC ha guanyat el vot de molts musulmans afincats a Catalunya. Espero que alhora, hagi perdut el vot de molts catalans...", ha valorat Orriols en el missatge de Twitter publicat aquest dijous per anunciar la sanció en ferm. Una sanció que la candidata d'Aliança Catalana a les eleccions al Parlament del 12-M considera imposada pel Govern de Pere Aragonès "per haver dit que l'islam i la xaria són incompatibles amb els valors i la civilització occidental". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!