"A plorar a la ploreria". Així ha respost la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, a la ultradreta de Vox quan la diputada Mónica Lora l'ha interpel·lada per preguntar-li si el seu departament continuarà "malbaratant recursos" de tots els catalans amb polítiques feministes durant aquest 2024. Verge ha volgut preguntar a la ultradretana per quines retallades farien en la seva conselleria i, per tant, quins drets limitarien. Verge no s'ha assegut de nou al seu escó per escoltar la resposta de Lora, que a diferència de la primera part de la pregunta ha contestat a la consellera en català, i se l'ha quedada mirant dempeus i de braços plegats quan aquesta ha assegurat que el seu departament és un "xiringuito" que malgasta de manera i frívola i irresponsable els fons públic.

"Repartir productes higiènics és demagògic i populista", ha assegurat la diputada de Vox en referència a la decisió del departament de facilitar compreses de tela i copes menstruals de forma gratuïta a les persones que ho sol·licitin. "Promouen xorrades ideològiques", ha insistit Lora, en referència, per exemple, a la campanya per permetre fer topless a les piscines comunitàries, mentre que, segons ella, la principal preocupació de les dones catalanes és "caminar tranquil·les i segures pels carrers i no pas si volem ensenyar o no el pits". 

Verge treu pit de la feina feta des de la conselleria 

Tània Verge ha defensat les actuacions del departament, creat després de l'arribada de Pere Aragonès a la presidència de la Generalitat, assegurant que pel que Vox és malbaratament, per la conselleria és una "garantia de drets". "No en tenen ni idea de res d'això. Tancarien serveis especialitzats d'atenció a les dones i fills i filles que han patit violència masclista? Cases d'acollida quan dones estan en risc? Deixarien sense indemnització a fills que han quedat orfes per un feminicidi? O la unitat central d'agressions sexuals de Mossos? Potser tancarien serveis atenció integral LGTBI?", ha enumerat la consellera, destacant alguns dels serveis que ofereixen des del seu Departament, per això ha assenyalat que si la voluntat de Vox és eliminar la conselleria que presideix la seva és "que l'extrema dreta mai no hagués entrat al Parlament". Ha estat llavors quan ha enviat als ultres a "plorar a la ploreria, que és de franc" mentre que "la igualtat i la dignitat de les persones no té preu"

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!