Aliança Catalana ha recollit els avals necessaris per a presentar-se a les eleccions catalanes del 12 de maig. Així ho han confirmat fonts del partit d'extrema dreta a l'ACN aquest diumenge, que han afirmat que ja han superat el topall de les 10.000 signatures entre les quatre circumscripcions, després de setmanes buscant suports arreu del territori. D'aquesta manera, la formació de l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha complert amb el requisit necessari per als partits extraparlamentaris i optarà a entrar a l'hemicicle català aquest 12-M.

🗒️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats, vot per correu i tota la informació
 

Aquesta serà la primera vegada que Aliança Catalana es presentarà a unes eleccions catalanes d'ençà que Orriols va crear el partit el 2020, en abandonar el Front Nacional de Catalunya. La batllessa de Ripoll ja va anticipar que seria la candidata del partit ultradretà l'endemà que el president Pere Aragonès anunciés la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya. Ho va fer a través de les xarxes socials, on va difondre un vídeo en què es veia una fotografia del Parlament, acompanyada del que ha esdevingut el lema de la formació: "Salvem Catalunya". Dies més tard, va reiterar la seva intenció de "salvar Catalunya", amb un discurs xenòfob, per confirmar la seva candidatura de cara al 12-M, en espera d'aconseguir els avals necessaris, que ara ja ha aplegat, després de dies de recollida de signatures a diferents punts de territori català. De moment, Aliança Catalana no ha detallat quants avals ha aconseguit a cada circumscripció, quan només queda un dia perquè es tanqui el termini.

A les eleccions municipals, la formació d'extrema dreta va aconseguir governar a l'alcaldia de Ripoll, després de ser la força més votada al municipi de 10.000 habitants i aconseguir 6 dels 17 escons del consistori.

Alhora aconsegueix els avals per presentar-se a les eleccions del 12-M

El partit de Clara Ponsatí i Jordi Graupera, Alhora, també va aconseguir el 2 d'abril les signatures necessàries per presentar-se a les eleccions del 12 de maig a les quatre circumscripcions. Ponsatí va celebrar haver assolit l'objectiu i va recordar que "quan es van convocar les eleccions" feia només "una setmana" que havien anunciat que existien". "I ara ja som una realitat: ens presentem", va afegir, subratllant "l'esforç heroic" fet pels voluntaris a les quatre demarcacions. "Això és una onada que ens ha permès parlar amb milers de persones i entendre les raons per a la decepció cap als partits tradicionals", va afirmar Graupera.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!