Els mitjans de República Dominicana destaquen que, aparentment, en el país no hi ha ni rastre del rei emèrit, Joan Carles I. En un primer moment, la premsa espanyola va filtrar que l'antic monarca havia fugit cap el país caribeny. En concret, al complex de luxe la Casa de Campo, a La Romana, situat a la platja i propietat del seu amic Pepe Fanjul.

Segueix llegint: Joan Carles I va marxar a Abu Dhabi

Ara bé, en aquests tres dies, tal com exposen els mitjans del país, en aquesta zona es respira tranquil·litat i als afores tot. De fet, al voltant de la urbanització no s'adverteix res fora de la normalitat, per la qual cosa aquests rumors van perdent força. Una postura que també defensa l'Agència EFE.

Es desconeix el seu parador

El passat dilluns, la Casa Reial va informar que Joan Carles I havia enviat una carta al seu fill, l'actual monarca, en la qual li anunciava que marxava del país. "He decidit traslladar-me, en aquests moments, fora d'Espanya", escrivia l'emèrit.

En aquesta mateixa missiva, exposava que prenia aquesta decisió "davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meva vida privada" en referència a les diverses informacions que s'havien publicat a la premsa on se'l vinculava en un possible cas de corrupció per haver cobrat unes comissions durant el procés de construcció de l'Ave a la Meca. Un cas que, ara mateix, està en mans de la fiscalia del Tribunal Suprem.

Des de llavors, poc més se sap de l'antic cap d'Estat d'Espanya. El que si se sap de ciència certa és que el Borbó va abandonar el diumenge la Zarzuela rumb a Portugal. Un cop aquí, el seu rastre s'esfuma. 

En un primer moment, es van posar sobre la taula dues possibles hipòtesis: Estoril o República Dominicana. El dimarts al matí, però, es va descartar l'opció portuguesa i va agafar força la llatinoamericana. 

Ara, però, el parador del rei torna a ser un gran misteri.

Compareixença de Sánchez

Davant aquesta situació, diverses formacions polítiques com Esquerra Repúblicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya (JxCat) han reclamat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que comparegui davant del Congrés dels Diputats per informar sobre l'actual situació de l'emèrit, així com del paper que va jugar l'executiu que lidera en la fugida de l'emèrit.

En aquest sentit, dilluns també es va filtrar que la vicepresidenta primera, Carme Calvo, que havia negociat amb la Casa Reial la sortida de l'antic monarca, una informació que avui ha desmentit la  ministra Portaveu, María Jesús Montero.