Dilluns al matí, 3 d'agost, hores abans que es difongués la carta en la qual Joan Carles I comunicava a Felip VI la decisió d'abandonar Espanya a causa de les sospites sobre les seves conductes il·lícites, el monarca emèrit pujava a un avió a l'aeroport de Vigo amb destinació a la que seria la primera etapa del seu exili, Abu Dhabi, capital dels Emirats Àrabs Units.

Així ho revela l'ABC, que esmenta el full de ruta del vol i indica que va ser alterat per evitar qualsevol rastreig, malgrat que la versió oficial de la Moncloa és que la sortida del rei no té res a veure amb una fuga ni hi ha res a amagar.

Ni Portugal ni la República Dominicana

Ja que fins al moment l'únic que s'ha donat per cert sobre el parador de Joan Carles és que va ser a Galícia, la sortida des de l'aeroport de Vigo és plausible, encara que la destinació no fos ni el proper Portugal ni la caribenya República Dominicana. Després de quatre dies en parador desconegut, sembla que seria precisament una monarquia àrab el primer país visitat per Joan Carles, precisament allà on se situa el focus de les seves presumptes corrupteles.

Sempre segons el mitjà esmentat, l'emèrit es va enlairar a les 10 del matí -el comunicat de la seva marxa es va donar a conèixer a les 18 h- en un jet privat Global 6500 amb matrícula 9H-VBIG llogat a la companyia TAG Aviation, directament a la seva seu, Malta, una mesura interpretada com una maniobra dirigida a evitar qualsevol filtració. A més, es va alterar el pla de vol per evitar rastrejos, cosa que segons l'ABC és una pràctica "no il·legal" i habitual entre futbolistes, empresaris i artistes.

foto hotel Emirates Palace abu dhabi wikimedia

L'Hotel Emirates Palace, a Abu Dhabi / Wikimedia

Una vegada a Abu Dhabi, Joan Carles es podia haver traslladat en helicòpter fins a l'Hotel Emirates Palace, propietat del govern dels emirats, on ja s'hauria instal·lat quan es va donar a conèixer la carta segons la qual se n'aniria d'Espanya.

Segons el mitjà esmentat, Joan Carles no s'hauria mogut de l'hotel, un autèntic búnquer a prova de paparazzis, però indica que la seva probable destinació següent serà la República Dominicana. Això sí, quan passi la temporada d'huracans.

 

Imatge principal: Un grafiti ridiculitza Joan Carles a València / Efe