La Fiscal Anticorrupció demana tornar a investigar a María Dolores de Cospedal arran de les diverses gravacions fetes per l'excomissari José Manuel Villarejo que s'han destacat els darrers mesos. En les transcripcions que presenta Anticorrupció en la seva demanda per tornar a investigar a qui va ser secretària general del PP, el nom de Mariano Rajoy surt fins a nou vegades, com ha informat elDiario.es. Malgrat tot, no s'han demanat diligències contra l'expresident del govern espanyol. 

La importància d'aquestes noves transcripcions que s'incorporen en la demanda d'Anticorrupció no rauen només en el fet que pareixi el nom de l'expresident, sinó que apunten que tan Cospedal com Rajoy podrien haver estat coneixedors de l'operació Kitchen. Els nous àudios mostren com el número dos d'Interior en aquell moment, Francisco Martínez, i l'excomissari Villarejo mantenien una comunicació estreta en tractaven temes com el pagament al xofer de Luís Bárcenas. De les seves converses s'extreu el coneixement de Rajoy i Cospedal d'alguns dels possibles fets. 

Les gravacions de Cospedal 

Aquestes gravacions se sumen a les que van ser destapades per El País, les quals han estat el detonant perquè Anticorrupció tornés a fixar els ulls sobre Cospedal. De rebot, ara se sap com de sovint arribava ser mencionat Rajoy. "Escolta, i la famosa llibreteta, tu creus que la trauran? (...) Per això t'estic trucant... la llibreteta... seria millor poder-ho aturar", deia Cospedal a Villarejo l'any 2013. Aquesta ha estat una de les gravacions que més mals de cap li han portat a l'exsecretària general popular, ja que demana explícitament aturar a Barcenas, qui podia fer  pública la informació que tenia sobre la caixa bé del PP. De les noves gravacions s'extreu l'estreta relació que hi havia entre els dos i les demandes de l'exsecretària a l'excomissari, les quals són sospitoses, segons valora la Fiscalia. 

De les converses entre Cospedal i Villarejo que han sortit a la llum darrerament no s'extreu només la preocupació per la caixa B del partit de l'exsecretària. També s'han fet públiques converses en què es mostra la intenció de Cospedal per destruir adversaris polítics. Per exemple, una de les filtracions mostra a Cospedal emocionada per una informació falsa que li presentava Villarejo sobre Podemos afirmant: "Els buscarem la ruïna". En altres ocasions carrega contra l'independentisme, del qual havia parlat sovint amb Villarejo. Tanmateix, aquestes gravacions no estan en el punt de mira d'Anticorrupció