L'estreta relació entre l'excomissari José Manuel Villarejo i l'exministra popular i ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal continua aixecant polseguera, ja que les converses que van tenir al llarg dels anys on tractaven d'inculpar o destruir adversaris polítics segueixen sortint a la llum. El País ha tornat a fer públiques més gravacions de l'excomissari que mostren com actuava la policia patriòtica. En aquesta ocasió l'objectiu era Podemos, concretament, demostrar el seu finançament il·legal i la seva relació amb ETA, el govern cubà i el govern veneçolà. Tot plegat va acabar sent desestimat per la justícia, però en aquell moment Villarejo va arribar a afirmar: "Els buscarem la ruïna".

En les gravacions, Villarejo presumeix de disposar d'informació que demostra que Podemos s'ha reunit amb membres d'ETA i del govern cubà, fet que desperta l'interès de Cospedal. "El 2014 (...) jo tenia un segon tema de l'hòstia, que és que tenia un coronel del servei secret veneçolà que em donaria unes actes on hi havia reunions d'ETA amb el servei secret cubà i amb els de Podemos. A Veneçuela!", afirma l'excomissari. "Collons, això és una bomba!", exclamava l'aleshores ministra de Defensa. Tot plegat després d'haver afirmat que Pablo Iglesias, el Coletas, com ells s'hi refereixen, és un "traïdor" entre altres insults. 

A continuació, Villarejo es va lamentar que la seva informació no es va fer servir com considerava necessari i va criticar el resultat de l'informe PISA (sigles de Pablo Iglesias, S. A.), un document generat i filtrat per la policia patriòtica l'any 2016 que no va aconseguir el que es proposava: acabar amb Iglesias. "Van fer la merda aquella de l'informe PISA, que és merda, i amb això el van vacunar", va sentenciar l'excomissari en la gravació.

L'interès de Cospedal

"Jo això ho vull", va afirmar Cospedal després de conèixer la suposada informació que tenia Villarejo contra Podemos. Després de lamentar-se que la bomba que tenia no s'havia fet servir correctament, l'excomissari obre la porta a reviure aquesta informació, però amb un cost. "Aleshores aquesta línia, que te la podria jo reconstruir, és clar, tot això val pasta, és clar que val pasta!", va advertir. 

Davant de l'advertència que seria car, Cospedal es va mostrar comprensiva i Villarejo va continuar afirmant: "Però quina rendibilitat política, María Dolores, té descobrir les actes on aquests fills de puta tenien instruccions del servei secret cubà, dels etarres i del servei secret veneçolà, aquests fills de puta? El (Juan Carlos) Monedero, fonamentalment. Els buscarem la ruïna". 

Cap de les informacions de què presumia Villarejo es van acabar materialitzant en proves i totes les causes contra Podemos que va iniciar la policia patriòtica en aquella època han acabat en paper mullat. El mateix Villarejo havia admès un any abans de parlar amb Cospedal sobre la formació morada que la informació de PISA era falsa. "L'han muntat i, a més, està mal muntada", es queixava parlant amb un empresari a qui també va gravar.