El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha rebutjat avui que Catalunya pugui comptar amb un Govern "inviable" i ha confiat per contra que aviat n'hi hagi un "que respecti la llei i estigui disposat a dialogar seriosament".

Rajoy ha defensat la necessitat d'un Govern legal en la seva intervenció a l'assemblea del Cercle d'Empresaris de Galícia, després que durant el cap de setmana l'Estat anunciés que estudiaria la viabilitat d'alguns consellers que ha proposat Quim Torra, a causa del fet que quatre d'ells estan empresonats. Mentrestant, el govern espanyol no publicarà el nomenament dels consellers i, per tant, l'aplicació del 155 continuarà.

Rajoy ha llançat una advertència: "Catalunya no pot tenir un Govern inviable, sinó un de viable, que compleixi la llei i que sigui capaç de dialogar seriosament". "Tots estem sotmesos a l'imperi de la llei", ha recalcat el cap de l'executiu, que ha precisat a continuació que dialogar no consisteix a dir que es farà, sinó que requereix voluntat i acompassar aquestes afirmacions als fets.

"Catalunya ha de recuperar la normalitat institucional, econòmica i social", ha reiterat, abans d'assegurar que el seu govern farà tot el que sigui a les seves mans per fer-ho possible i que espera que els altres compleixin la seva obligació.