Adéu parcial de María Dolores de Cospedal. La dirigent del PP va renunciar aquest dilluns al seu lloc al comitè executiu nacional del partit després que hagin vist la llum nombroses converses mantingudes amb l'excomissari José Manuel Villarejo. El digital Moncloa.com ha publicat més àudios d'aquestes converses; les darreres, però, també esquitxen l'expresident espanyol Mariano Rajoy

El citat mitjà assegura que Cospedal va consultar i tenir l'aprovació de Rajoy després de la reunió que va tenir amb l'aleshores comissari el 21 de juliol de 2009 a la seu del PP. L'encarregat de confirmar-li les sensacions a Villarejo és el marit de Cospedal, Ignacio López del Hierro: "El seu cap està d'acord en que es dugui a terme aquesta línia d'actuació", indicava a Villarejo.

Aquesta conversa on es fa referència a Rajoy es va mantenir via telefònica el 22 de juliol i es va fer per medir les sensacions després de la trobada del dia anterior a la seu del PP.

Del Hierro pregunta a Villarejo quina opinió ha obtingut del "nostre soci", (Cospedal) i l'excomissari li diu que "bona impressió, òbviament". Villarejo també vol saber quina impressió s'ha endut la dirigent popular d'ell, del Hierro li diu que "Bé, bé, bé. La seva i la del seu cap, que també li va comentar el negoci al seu cap, com és normal". Acte seguit, Villarejo pregunta al marit de Cospedal si el seu cap (Rajoy) "va entendre la cosa", del Hierro el treu de dubtes: "Sí, el seu cap està d'acord amb aquesta línia d'actuació".

Quan a les converses es fa referència a aquesta "línia d'actuació", vol dir l'encàrrec de "feines puntuals" que Cospedal va fer a Villarejo en una reunió secreta del 21 de juliol del 2009 en la setena planta de Génova 13, la seu central del PP.