Després de la polèmica suspensió del ple d'aquest dilluns arran de les desavinences entre JxCat i ERC per la retirada de l'escó​ al president de la Generalitat, Quim Torra, l'escriptora Pilar Rahola ha llançat la següent pregunta al seu espai d'opinió al programa Tot es mou de TV3: "Aquests són els que ens van prometre la independència l'1-O si anàvem a votar?".

Rahola s'ha mostrat molt indignada per la posició del president del Parlament, Roger Torrent, i d'ERC sobre la situació de Torra. "M'he sentit avergonyida del meu Parlament quan he vist que acceptaven retirar l'escó al president", ha assegurat.

En aquest sentit, l'escriptora ha defensat que avui "calia defensar les institucions". "Aquest Parlament és tan de fireta que a la primera que ataquen el president ja ho acceptem? Avui el president del Parlament no m'ha representat", ha etzibat tot afegint que a Torrent "li han tremolat les cames des del primer dia" que presideix la cambra catalana. "La darrera presidenta del Parlament fa dos anys que és a la presó per permetre un debat. Això d'avui no era ni un debat", ha afirmat.

Pel que fa al futur de la legislatura, Rahola ha anunciat que "per ara el president no afluixa la corda". Tanmateix, també ha reconegut que "si no s'arriba a un acord entre els dos principals partits de l'independentisme, la possibilitat de convocatòria d'eleccions és molt alta". 

També s'ha mostrat dolguda a valorar el moment que els diputats d'ERC no s'han aixecat per aplaudir Torra després del seu discurs. "Em fa molt de mal. És quelcom que no s'entén. Algun dia ens ho hauran d'explicar, però ens han d'explicar ja tantes coses", ha lamentat.

Finalment, Rahola ha menystingut la performance de Cs i ha assegurat que "no són importants". "Ha estat un acte de baixesa i també de desesperació. És pur lerrouxisme. Em preocupa poc", ha afegit.