La periodista i escriptora Pilar Rahola ha estat molt crítica amb ERC i Junts per Catalunya, "els partits que governen i lideren el procés", per no organitzar cap acte de protesta divendres passat quan van transcendir les penes de la Fiscalia als acusats pel cas 1-O. Al programa Preguntes Freqüents de TV3, Rahola va demanar un gest de protesta rotund, com per exemple, no anar a Madrid", va proposar. 

La periodista ha criticat que no fessin cap roda de premsa conjunta ni cap acció conjunta. "Si ens anem acostumant a que passin aquestes coses", va reflexionar la periodista, "anirem esperant a que passin coses, al judici, plorarem... No. Jo demano als meus líders polítics que hi hagi un gest de protesta rotund", va sentenciar Rahola. Amb aquestes paraules, la periodista ha obert la porta a deixar les butaques buides al Congrés dels Diputats. 

Ahir dissabte el sociòleg Salvador Cardús va fer una piulada en què considerava: "Avui és un bon dia per tal que els diputats independentistes a Madrid abandonin els seus escons". Rahola es va sumar al debat a les xarxes donant suport a la proposta de Cardús​.