El canvi de rumb del PNB a l'hora de donar suport als pressupostos de Mariano Rajoy malgrat que els del PP no hagin aixecat l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya ha estat poc comentat pels partits sobiranistes, que han preferit no criticar directament la nova decisió dels nacionalistes bascos i han optat per mantenir-se al marge.

Si bé hi ha hagut poques reaccions dels polítics catalans en relació al suport del PNB al PP, aquestes han estat molt subtils. Entre elles, hi destaca el tuit del president Quim Torra, que sense citar els comptes de Cristóbal Montoro, es va decantar per enviar un missatge de suport al poble basc fent-los saber que "la mateixa llibertat que volem per Catalunya la volem pel poble basc" i que aquesta llibertat "té nom de República".

En una línia més punyent, però més discreta per no mencionar el partit dels nacionalistes bascos, el diputat d'ERC Gabriel Rufián, va deixar anar també a Twitter que "el Congrés és un teatre de tots contra tots en què sempre hi guanya el PP".

De fet, i com ha fet algun diari espanyol, el republicà va fer un tuit anterior quan es va conèixer la notícia que finalment el PNB sí que donaria suport als pressupostos del PP, on es limitava a escriure "PNVeix al cove" comparant així la situació dels nacionalistes bascos amb el que, segons ells, feia abans CiU al Congrés.

El president de la Generalitat, però, ha preferit utilitzar un to més suau i s'ha limitat a enviar un missatge de suport i solidaritat a la ciutadania basca deixant de banda que les intencions inicials del PNB eren condicionar els comptes de Montoro a l'aixecament de la intervenció de l'autonomia catalana.