Quim Torra prendrà possessió del càrrec de president de la Generalitat demà al matí. Com ja va avançar El Nacional.cat ho farà en una cerimònia austera i especialment sòbria

L’acte, que arriba després de la publicació, avui, del nomenament de Torra com a 131 president de la Generalitat al DOGC i el BOE, estarà impregnat d’un clima d’austeritat per subratllar la gravetat del moment polític, fet que no té precedents des de la recuperació de l'autogovern el 1980, quan Jordi Pujol va accedir a la presidència de la Generalitat. Així, es preveu que l’acte no se celebri al saló Sant Jordi, l'escenari habitual, les dimensions del qual permeten allotjar-hi un gran nombre de convidats.

La cerimònia es traslladarà, possiblement, al saló Verge de Montserrat o fins i tot a una sala més petita del Palau de la plaça Sant Jaume i a la presa de possessió de Torra hi assistiran comptades persones. La família més propera, encapçalada per la seva esposa, Carola Miró; els membres de l'equip estricte del departament de Presidència i potser el president del Parlament, Roger Torrent.