El president de la Generalitat, Quim Torra, lamenta l’atac d'uns encaputxats que han despenjat el llaç groc de l’Ajuntament de Barcelona i ho han intentat al balcó de la Generalitat aquesta matinada, i apel·la al dret a la llibertat d'expressió. “No volem viure amb por i no renunciarem a la llibertat d'expressió”, ha manifestat Torra aquest dijous.

El president ha insistit que l’escrit enviat a la Junta Electoral Central en què protesta per la prohibició dels llaços grocs obeeix a les resolucions del Parlament que avalen les estelades i els llaços grocs als edificis públics. "És una nova vulneració de l'Estat d'un dret essencial", ha dit. A partir d’aquí el president ha criticat Cs per “haver-se passat la vida” presentant querelles i buscant la crispació, i ha instat la formació a fer política al Parlament i no pas als tribunals.

Davant la possibilitat d’una condemna per desobediència a l'ordre de la junta electoral de retirar els llaços grocs, Torra ha insistit en el fet que Catalunya “és un país que ha perdut la por” i que se seguiran els mandats del Parlament. 

Torra ha recordat que el Parlament va aprovar per àmplia majoria que l’estelada era un símbol d’anhel de llibertat —i no pas polític—, i també es va votar en contra de la retirada dels llaços grocs. “I jo sempre em mantindré fidel al que decideixi el Parlament”, ha reafirmat.

En relació amb l’atac dels encaputxats d’aquesta matinada a la plaça de Sant Jaume, ha lamentat “moltíssim” els fets i ha reivindicat els valors de la democràcia, que són “la raó de ser” de Catalunya. Torra ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita a Tarragona.