Un escamot unionista ha despenjat aquesta nit el llaç groc de la façana de l'ajuntament de Barcelona utilitzant un pal i també ho ha intentat al Palau de la Generalitat. La Guàrdia Urbana ha aconseguit recuperar-lo abans que se l'emportessin. Poc abans de les deu del matí ha estat restituït al seu lloc.

L'acció es pot veure en un vídeo que s'ha penjat a Twitter des del compte 'Los de Artós', a favor de la unitat d'Espanya. Quan els interpel·len els agents de la Guàrdia Urbana, els autors repliquen que el llaç no pot estar allà perquè "ho ha ordenat un jutge", en referència a l'ordre de la Junta Electoral. Han estat identificats per la Urbana i també pels Mossos d'Esquadra.

Després d'aconseguir baixar la lona amb el llaç de la façana de l'Ajuntament hi ha un estira-i-arronsa amb la Guàrdia Urbana. La lona acaba trencada. Els agents els diuen que el llaç és propietat de l'Ajuntament i que no se'l poden emportar. "No defensem res, no podeu emportar-vos això", se sent que diu un urbà. "Això és desobediència a un jutge", insisteixen els autors del vídeo.

Fonts municipals han explicat a l'ACN que l'acció ha estat cap a dos quarts de dues de la matinada i han remarcat que el llaç es tornarà a posar, alhora que han recordat que l'Ajuntament no ha rebut cap requeriment de la Junta Electoral Central. A través de Twitter, 'Los de Artós' fan una crida perquè tothom faci el mateix en el seu municipi.

L'atac ha arribat després de les amenaces d'un escamot unionista de retirar pel seu compte el llaç groc de la Generalitat un cop passat l'ultimàtum de la Junta Electoral central contra les mostres de suport als presos polítics i exiliats. Per la seva banda, el Govern de la Generalitat va decidir ahir no retirar els llaços