Begoña Gómez és la dona del president espanyol, Pedro Sánchez, i des de fa uns mesos es troba en el punt de mira per informacions que han qüestionat la legalitat i la transparència dels seus negocis, fins que aquest dimecres un jutjat de Madrid ha obert diligències prèvies contra ella per investigar si va cometre tràfic d'influències. Això ha dut el president espanyol a replantejar-se la seva continuïtat al capdavant de l'executiu, ja que considera que la seva esposa està patint una persecució mediàtica i judicial. 

🔴  Pedro Sánchez, DIRECTE | Possible dimissió del president
 

Qui és Begoña Gómez?

Begoña Gómez va néixer a Bilbao el 1972, tot i que es va criar en un poble de León. A Pedro Sánchez el va conèixer el 2003 en una festa, es van casar tres anys més tard i tenen dues filles. És llicenciada en Màrqueting per la universitat privada ESIC i té dos màsters en administració i direcció d'empreses i administració i direcció amb clients. Actualment, és directora de la càtedra extraordinària de Transformació Social Competitiva de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), institució en la qual treballa des de fa 12 anys, primer com a directora de títols relacionats amb la captació de fons privats i públics per a empreses, i posteriorment en l'àmbit de la transformació social, que té a veure amb la idea d'orientar l'economia al servei de les persones i garantir la sostenibilitat i la justícia global. També és sòcia de l'Associació espanyola de Fundraising i coordinadora del grup de treball "transformació social empresarial" de l'entitat sense ànim de lucre Women Action Sustainability (WAS). Entre 2018 i 2022 va ser directora executiva d'Institut Empresa Africa Center, fundació que tenia com a objectiu impulsar els projectes d'acció social al continent africà.

És la seva acció com a directora d'aquesta fundació el que l'ha posat sota el punt de mira en l'actualitat. L'any 2020, Gómez es va reunir almenys en dues ocasions amb Javier Hidalgo, conseller delegat de Globalia, per parlar de negocis. Gómez va signar un contracte de col·laboració amb una filial de Globalia per a un projecte relacionat amb empreses emergents a l'Àfrica, però mai no es va arribar a implementar a causa de la pandèmia de la covid. Hidalgo, per altra banda, li va presentar a Víctor de Aldama, comissionista investigat al cas Koldo, que li va oferir oportunitats de negoci perquè ella actués com a assessora. En aquest context, el Consell de Ministres de Pedro Sánchez va aprovar el rescat milionari d'Air Europa, filial de Globalia, companyia aèria que s'havia vist afectada per les restriccions de la covid. El fet que Sánchez hagués votat a favor d'aquest rescat mentre la seva dona tenia una relació comercial amb el propietari d'Air Europa és el que ha provocat acusacions contra Sánchez de conflicte d'interessos i contra Gómez de tràfic d'influències. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!