Alberto González Amador, parella d'Isabel Díaz Ayuso des de 2021, ha estat denunciat per la Fiscalia Provincial de Madrid per presumpte frau fiscal i falsedat documental. Tot plegat, neix d'un informe de l'Agència Tributària que recull les conclusions de dos anys d'investigació als comptes de González. Particularment, Hisenda va detectar anomalies a les declaracions presentades el 2021 i el 2022. En total, la Fiscalia i l'Agència Tributària apunten que González hauria defraudat més de 350.000 euros entre 2020 i 2021 a través d'un seguit de factures falses i societats pantalla, segons informa elDiario.es. Ayuso i González van començar la seva relació l'any 2021. 

L'informe de l'Agència Tributària atribueix a Alberto González Amador dos delictes de frau fiscal en l'impost de Societats per 155.000 euros el 2020 i 195.951,41 euros més l'exercici següent. També se li atribueix un delicte de falsedat documental per haver presentat factures falses, amb el suposat objectiu de rebaixar els beneficis extraordinaris de les seves societats. En total, les seves companyies van presentar 15 factures falses per despeses fictícies que sumen 1,7 milions d'euros, detalla el digital. 

Les societats que s'han investigat són totalment propietat de González. Es tracta deMaxwell Cremona Ingeniería y Procesos para el Fomento del Medioambiente, que es dedica en realitat a prestar serveis sanitaris, i Masterman & Whitaker Medical Supplies and Health Process Engineering, una firma sense empleats del sector de cosmètica i farmàcia. Segons Hisenda, aquesta darrera companyia s'hauria fet servir per desviar part dels beneficis milionaris que va fer durant la pandèmia. 

Més esquitxats per la denúncia 

La denúncia de la Fiscalia arran de la investigació de l'Agència Tributària no només esquitxa González. Concretament, hi ha quatre persones més implicades, a les quals se'ls acusa de prestar-se a emetre factures a les empreses de González. El perfil d'aquestes quatre persones són diversos. Per exemple, hi ha un suposat empresari mexicà anomenant Maximiliano Eduardo Niederer González, que exerceix com a nexe de dues de les companyies de González. 

Per altra banda, la Fiscalia ha denunciat a tres ciutadans d'Andalusia, els quals serien els amos d'una altra mitja dotzena de societats que podrien haver contribuït a simular despeses per les empreses de González per grans quantitats de diners. Dels tres, dos serien germans i tots tres residirien a Arahal, un municipi de Sevilla. 

Ni González ni Ayuso s'han pronunciat a elDiario.es i per al moment guarden silenci. És possible que aquest silenci tingui data de caducitat, ja que el líder dels socialistes madrilenys, Juan Lobato, ha demanat que la presidenta de la Comunitat de Madrid doni explicacions sobre aquest cas. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!