Una de les dites masclistes clàssiques resa: "darrere un gran home sempre hi ha una gran dona". Caspa i naftalina, sí. Provem a donar-li la volta: grans dones amb homes esplèndids a l'ombra. Hum. Podria funcionar, o no. No deixar de sonar antic i gastat. Ara bé, podríem comprar aquesta versió depenent de què entenem per "gran". Perquè si posem com a exemple la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l'augmentatiu hauria d'anar acompanyat d'algun adjectiu més. Posin el que més els hi convingui. A nosaltres ens fa riure. El cas és que si ens fixem en Jairo Alonso, nòvio de la 'pepera', tot s'entén millor. I mira, els adjectius comencen a brotar: irresponsable, hipòcrita, exhibicionista... Com la seva estimada, vaja.

Dissabte 9 de gener. Madrid en 'shock' per Filomena. Carreteres tallades, estampes escandinaves, caos. La nevada és de les que no es recorden a la capital d'Espanya. La presidenta madrilenya, que no havia mogut un dit quan sabien des de feia dies el que havia de caure de cel, se'n va al centre de coordinació d'emergències i fa rondes a les televisions amb gest seriós i cara d'entesa en inclemències meteorològiques. El discurs d'Ayuso, de manual: "responsabilidad, quedénse en casa, cualquier exceso complica las cosas, los accesos a los hospitales están colapsados, las ambulancias no se pueden mover por Madrid". Un missatge adreçat a tot quisqui, menys a un. A Jairo. Què feia l'home? Seguir les recomanacions de la 'jefa'? No, ni molt menys. Alonso treia el vestuari i la taula de fer snowboard i, apa, al carrer a surfejar baranes, túnels i calçades per Madrid. Tot s'ho valia per lluir-se i ensenyar-ho a les xarxes socials. Un crac, el paio. El col·laborador de 'Sálvame', Miguel Frigenti, no s'ho podia creure. I els internautes, tampoc.

Clica per sentir les paraules d'Ayuso durant la nevada:

Ayuso mensaje a la población por temporal de nieve Telecinco

Ayuso adreça un missatge a la població pel temporal de neu /Telecinco

Jairo Alonso, pareja de Isabel Díaz Ayuso, haciendo snow en Madrid por Filomena @miguelfrigenti

Jairo Alonso, parella d'Isabel Díaz Ayuso, fa snow a Madrid durant la borrasca Filomena / @miguelfrigenti

Jairo Alonso, pareja de Isabel Díaz Ayuso, en metro para hacer snow en Madrid por Filomena @miguelfrigenti

Jairo Alonso, parella d'Isabel Díaz Ayuso, en metro per fer a Madrid / @miguelfrigenti

Jairo Alonso, pareja de Isabel Díaz Ayuso, hace snow en Madrid por Filomena @miguelfrigenti

Jairo Alonso, parella d'Isabel Díaz Ayuso, fent snowboard a Madrid / @miguelfrigenti

Isabel Díaz Ayuso EFE

Isabel Díaz Ayuso té sovint mal de cap / EFE

Potser la dita més adient seria la del matalàs: "dos que duermen en el mismo colchón..." Isa i Jairo, dues cares de la mateixa moneda.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat