La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat la gestió del seu Executiu a les residències de gent gran durant la primera onada del coronavirus i ha apuntat que "hi havia morts a tot arreu" i "no se salvaven enlloc". Díaz Ayuso i la portaveu de Más Madrid a l'Assemblea regional, Manuela Bergerot, van protagonitzar aquest dijous en la sessió de control a la Cambra un tens debat per la gestió de les residències en la primera onada del coronavirus.

La presidenta, en un visible to d'enuig, va retreure a Más Madrid per "parlar sense humanitat" dels morts durant la pandèmia quan "hi havia morts a tot arreu, a les cases, als hospitals, a les residències." "Quan una persona gran estava greument malalta, amb la covid, amb la càrrega viral que hi havia llavors, no se salvava enlloc", va assegurar la presidenta madrilenya.

Ayuso presumeix de la seva gestió

Ayuso va reiterar que va ser la Comunitat de Madrid la que va haver d'"explicar la situació a Espanya" perquè el govern espanyol de Pedro Sánchez "no va fer res, no sabia ni per on començar" davant d'una alerta sanitària i va haver de "ser Madrid qui donés la veu d'alarma".

Per la seva part, Bergerot va tornar a acusar l'Executiu regional de crear "els seus protocols de la vergonya" amb la que "van condemnar a morir" a milers de persones grans "sense anar a un hospital, ofegats, sense medicació" i, per això, estan amagant les actes de la Policia Municipal.

Les actes que Ayuso vol amagar

A les residències de persones grans de la comunitat de Madrid van morir 7.000 persones durant la pandèmia i, segons va poder saber la Cadena Ser, l'executiu d'Ayuso va recórrer per la via del contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid per vetar la publicació de les actes de les reunions en les quals es va prendre la decisió de no donar assistència hospitalària a les persones grans. L'esmentada emissora de ràdio va tenir accés, dilluns passat, a les actes que van redactar els agents de policia municipal de Madrid durant les seves visites als centres. Dels informes es desprèn l'horror que es vivia a les residències on hi havia cadàvers que passaven dies sense recollir i treballadors sociosanitaris esgotats físicament i mentalment davant "la falta de suport institucional per part de la Comunitat de Madrid".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!