El sentit del vot del Partit Popular en la moció de censura contra Pedro Sánchez presentada per Vox és matèria de tota mena d’especulacions atès que encara no hi ha hagut posicionament oficial. Aquest dimarts, el diari ‘La Razón’ s’aventura a assegurar categòricament que el PP votarà ‘no’ tot assegurant que el Comitè de Direcció del partit ja ho va debatre anteriorment i ha donat el tema per tancat, citant fonts internes de les quals no se’n revela el nom.

El mateix diari però, assegura seguidament que el debat continua obert, creant més incertesa de la que ja existeix al partit, tot i que sembla que l’opinió majoritària és decantar-se pel ‘no’, tal com ja han defensat alguns dels barons i l’expresident del govern espanyol José María Aznar en interpretar que el veritable objectiu de Vox és desgastar el cap de l’oposició, és a dir, Pablo Casado, i no el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Vers lliure i/o mosca collonera

En tot cas, sembla que al partit només hi ha una veu dissonant, que no és altra que la de l’exportaveu Cayetana Álvarez de Toledo, cessada a l’estiu i que ara, alliberada del càrrec, aprofita per fer aquest paper que tant es pot definir com de vers lliure com de mosca collonera.

Álvarez de Toledo, cada cop més propera als postulats de Vox, ha trobat ara en les xarxes socials una nova arma per dedicar-se a fer oposició interna i fa campanya públicament perquè el PP s’abstingui en la moció de censura. El preu és que està pràcticament sola, sense suports i absolutament deslligada de Catalunya -recordem que és diputada ‘nacional’ però escollida a la llista de Barcelona-, i al si del PP ja no dubten a menysprear-la amb duresa, almenys segons sosté ‘La Razón’, que posa en boca d’una font no identificada del Comitè de Direcció del PP la següent mostra de menysteniment: “Cayetana és només una youtuber”

I és que Álvarez de Toledo no ha abandonat el seu posat superb i, segons recorda el mitjà citat,  es permet donar lliçons de principis i valors als dirigents del partit del qual continua mantenint el lloc -i el sou- de diputada. A Gènova la consideren “deslleial” i, segons sembla, el seu discurs i/o les seves enrabiades ja no impressionen a ningú.

 

Imatge principal: Cayetana Álvarez de Toledo, amb mascareta patriòtica / Efe