El circ de retrets creuats entre partits que ha marcat darrerament la política espanyola s'ha fet sentir aquest dijous amb força a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid, després de l'escàndol de les comissions irregulars de Koldo Garcia que esquitxa el PSOE i de l'escàndol fiscal de la parella de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. En una sessió plenària de control al govern carregada de crispació, l'oposició ha assetjat Ayuso pels delictes fiscals de la seva parella i els presumptes beneficis que hauria obtingut, apuntant a uns suposats pisos i un cotxe de luxe; mentre la presidenta popular s'ha defensat responent amb polèmiques socialistes i esgrimint la "corrupció" de l'amnistia.

El portaveu del PSOE en l'Assemblea, Juan Lobato, s'ha sumat a la petició del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'exigir la dimissió d'Isabel Díaz Ayuso, i ha sostingut que allò "salvatge" no és la inspecció d'Hisenda que se li ha fet a la seva parella sinó "la mentida i el frau" que envolta la seva figura. El socialista ha assegurat que "el mal que fa Koldo al PSOE" el preocupa menys que el mal que "fa a la democràcia" i és per això que ha defensat que el seu partit respon "de manera immediata i contundent, col·laborant amb la Justícia, caigui qui caigui i secundant totes les comissions de recerca".

Per a Lobato, a la corrupció es respon "sense victimisme i sense 'l'i tu més'". "No hi ha caceres, no hi ha persecucions, no hi ha inspeccions d'Hisenda salvatge... Però això què és? Si és que ahir li va faltar això per a acabar dient que Pedro Sánchez li deu diners al seu xicot, senyora Ayuso", ha llançat. "No es respecta, senyora Ayuso, ni a vostè mateixa. Ataca els professionals de l'Agència Tributària, dels jutjats, de les fiscalies. S'aprofita de béns de luxe que han estat adquirits presumptament amb diners defraudats a tots els espanyols. Senyora Ayuso, menteix", ha etzibat el líder dels socialistes madrilenys.

Per la seva part, la portaveu de Más Madrid, Manuela Bergerot, ha assegurat que Ayuso i la seva parella ja es coneixien quan aquest va decidir defraudar: "S'ha de sentir molt impune per fer un frau tan bast... Se sentia protegit per la presidenta de la Comunitat de Madrid?", ha apuntat. Bergerot ha acusat Ayuso d'estar en política per mediar pels interessos dels seus i a fer-se la víctima "mentre tots s'enriqueixen al seu voltant". La portaveu del grup d'esquerres ha assegurat que Ayuso caurà per la corrupció i ha afirmat que la presidenta madrilenya no té "l'estatura moral" pel càrrec, remetent a les morts en residències d'ancians durant la pandèmia, a les presumptes comissions del seu germà i amb les irregularitats fiscals "amb les quals s'ha comprat el 'pisazo' on viu".

Falcon, amnistia, Koldo i la dona de Pedro Sánchez

Davant dels atacs, Ayuso s'ha defensat amb els arguments que ja ha esgrimit en les darreres compareixences públiques, assegurant que només té un Volkswagen Golf de segona mà i que viu de lloguer i que el que tingui la seva parella o família no té a veure amb ella, i ha aprofitat per fer un repàs de corrupteles, polèmiques i escàndols del PSOE, com el cas Koldo, i vinculant-hi diverses figures de l'actual Executiu de Pedro Sánchez. També ha esgrimit l'amnistia, "la llei més corrupta de la democràcia, per amnistiar delinqüents i presumptes terroristes", i fins i tot ha referenciat el Falcon, l'avió presidencial, i ha posat en el punt de mira la dona de Sánchez.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!