La parella d'Isabel Díaz Ayuso, Alberto González Amador, va admetre en un escrit que havia comès dos delictes. Concretament, González va enviar a través del seu advocat un correu on reconeixia:  "Certament s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública". El correu electrònic data del 2 febrer, molt abans que el cas esclatés als mitjans. Segons han publicat la Cadena SER i elDiario.es, el correu recull com el lletrat assegura que és coneixedor que la Fiscalia ha rebut una denúncia per part de l'Agència Tributària en relació amb dos possibles delictes fiscals comesos als exercicis de 2020 i 2021.

"Estudiat l'assumpte, i de comú acord amb Albert (sic) González, els comunico que és voluntat ferma d'aquesta part assolir una conformitat penal", respon l'advocat Carlos Neira, qui reconeix que s'han comès dos delictes i exposa la voluntat del seu representant de "procedir a rescabalar el dany causat pagant íntegrament la quota i interessos de demora" a l'Agència Tributària. Malgrat tot, la Fiscalia no va acceptar la iniciativa de la defensa en oferir un pacte i el passat 5 de març va presentar la denúncia al Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid. 

Tot i això, ara, després de la mediatització del cas, la Fiscalia Provincial de Madrid ha ofert a González una proposta d'acord perquè es declari culpable de dos delictes fiscals i un de falsedat documental. La pena sobre l'empresari seria d'una multa i una pena de presó lleu, que no implicaria entrar a presó. 

Una versió contradictòria amb la d'Ayuso

La carta de l'advocat de González a la Fiscalia reconeix que s'han comès dos delictes, versió que xoca amb la que ha mantingut la presidenta de la Comunitat de Madrid. D'ençà que va esclatar el cas Ayuso ha sostingut que tot plegat es tracta d'un linxament a la seva figura política que porta vivint des de fa cinc anys: "Ara tocava el nòvio", va declarar després de denunciar que tot el seu entorn estava sota el punt de mira. La líder del PP a la Comunitat de Madrid ha arribat a afirmar que la seva parella "està patint la manipulació d’una inspecció d’Hisenda que només s’ha orquestrat per fer-me mal a mi". Tanmateix, una inspecció que perseguís González per ser la parella d'Ayuso, contrasta amb el reconeixement de culpa de l'empresari. 

Per la seva banda, Ayuso reforça la seva versió de tot plegat forma part d'una persecució contra ella. "Sánchez busca desestabilitzar-me a través de la meva destrucció personal quan l’únic destruït aquí és ell. Que es relaxi, el veig una mica nerviós. Alguna cosa passa a la Moncloa per estar així de nerviós, potser li convenen unes vacances a República Dominicana", ha proclamat.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!