Jordi Pujol ha tornat aquesta tarda cap a casa seva, després d'haver estat hospitalitzat aquest dijous a l'Hospital de Barcelona a causa d'una arrítmia cardíaca. Fonts de l'entorn del president han confirmat a aquest diari que Pujol es troba bé. Ha patit una fibril·lació auricular paroxística, una afecció pròpia de l'edat, segons el diagnòstic mèdic. 

Segons l'entorn familiar, es preveia que anés a casa seva demà, però el tractament a l'hospital ha estat positiu i li han donat l'alta aquesta tarda.

Pujol ha marxat cap a casa després que l'entorn familiar ja havia indicat que s'havia de sotmetre a una breu intervenció ambulatòria a l'hospital.

91 anys

 

Fundador de Convergència Democràtica i president de la Generalitat entre el 1980 i el 2003, té 91 anys. Precisament fa unes setmanes, el 13 de setembre passat, Pujol va participar a Barcelona en un sopar homenatge amb motiu del seu 90 aniversari, al qual van assistir exconsellers i exconselleres dels seus governs. Una celebració que havia quedat ajornada a conseqüència de la pandèmia. L'expresident va fer 90 anys el 9 de juny del 2020.

Precisament tant Jordi Pujol com la seva dona, Marta Ferrusola, van donar positiu en covid-19 el gener passat, en plena tercera onada de la pandèmia, però van presentar una simptomatologia lleu. El desembre del 2017 va ser hospitalitzat a causa d'una greu pneumònia.

Llibre

 

Aquest mes de juny es va publicar un llibre amb una entrevista de Vicenç Villatoro a qui va ser president de la Generalitat, Entre el dolor i l'esperança, on aborda qüestions com el procés independentista i la reacció de l'Estat, el seu llegat polític i la seva situació personal. També aborda qüestions que l'afecten de manera personal, com ara el sentiment de culpa, la petició de perdó i l'afirmació d'uns ideals i valors.

El llibre arribava poc després que l'Audiència Nacional confirmés la interlocutòria del jutge José de la Mata en què va proposar jutjar els membres de la família Pujol Ferrusola per suposats delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte contra la hisenda pública i falsedat documental. El jutge va arxivar el cas, per motius de salut, contra Marta Ferrusola. La dona de Pujol va patir una greu caiguda l'agost del 2020.

Retirat de la vida pública

 

Jordi Pujol està retirat de la vida pública des que el 25 de juliol del 2014 va confessar que la seva família havia mantingut una herència a Andorra, fruit d'una deixa del seu pare Florenci quan ell es va decidir dedicar a la política.