El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ha denunciat a les portes del Tribunal Suprem que el candidat a la investidura Jordi Sànchez hauria plantejat la possibilitat de renunciar a l'escó, i per tant, a la investidura, a causa de la "pressió judicial" —un cop el jutge Pablo Llarena va desestimar la petició de llibertat de Sànchez per al ple d'investidura—. Segons explica El Nacional, l'advocat de l'exdirigent de l'ANC ho hauria proposat un cop sabut que la fiscalia demanava llibertat per a Joaquim Forn perquè havia abandonat la vida política completament.

"Sembla evident que una vegada més, després de les declaracions, el dispositiu judicial el mantindria a presó. És d'una gravetat absoluta. És allò que hem estat anunciant, l'arbitrarietat convertida en llei. Per això, l'advocat de Jordi Sànchez ha apuntat la renúncia a la vida política, sense data en concret", ha exposat Pujol a la sortida del jutjat. Aquest ha lamentat que ser president era un "dret merescut" que s'havia guanyat. "No ha pogut trepitjar el Parlament sent el número 2 d'una llista que té la voluntat dels electors", ha insistit.

Així les coses, Pujol ha reconegut que "s'obria un escenari" en què les formacions independentistes havien de decidir si Jordi Turull era el proper candidat, en tant que número tres de JxCat. Aquí ha aprofitat per contradir les etiquetes que li haurien posat a la llista de Carles Puigdemont per "inflexible" —en contraposició a ERC, presumptament més acomodatícia—. "Ja hem demostrat molts esforços, i evitarem tornar a les eleccions", ha tancat, mentre que Puigdemont i la resta del grup estudien si Turull ha de ser el proper candidat a investidura.