Jordi Sànchez ha anunciat que renunciarà a l'acta de diputat, de manera que dona pas a la possibilitat que Jordi Turull sigui candidat a la investidura. Primer ho ha dit el seu advocat davant el Tribunal Suprem i després ho ha fet oficial Junts per Catalunya.

Sànchez ha triat la via Forn: renunciar a la política per poder sortir de la presó.

Durant la vista que s'ha fet aquest matí al Tribunal Suprem, l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, ha fet l'al·legat per defensar la sortida de la presó de l'expresident de l'ANC. En aquest al·legat, Pina ha defensat la voluntat de Sànchez de renunciar a l'acta de diputat del Parlament de Catalunya i tornar a la docència. Després, Sànchez, en l'últim torn de paraula, no ha esmenat l'advocat, qui ha ratificat l'estratègia de la defensa d'abandonar la carrera política de Jordi Sànchez, que anava de número 2 de Junts per Catalunya, per tal de poder quedar en llibertat provisional i sortir de Soto del Real, on està tancat des del 16 d'octubre passat.

Jordi Pina ha estat molt explícit i ha exposat que per tal "d'abraçar els seus fills", Jordi Sànchez estaria disposat a deixar l'escó i a més aspiracions polítiques per poder sortir de la presó.

Amb tot, la fiscalia no canvia de parer i segueix demanant-li la presó. Per tant, no es preveu que el tribunal decideixi en el sentit contrari. El ministeri públic argumenta que "s'han arreplegat noves i importants evidències sobre la concurrència de violència i d'altres elements del tipus penal, directament imputables al sol·licitant, així com en l'apreciació d'un extraordinari risc de reiteració delictiva".

Els 10 minuts de Sànchez

Jordi Sànchez ha intervingut 10 minuts en el torn final de paraula. No ha dit que renunciava a l'acta de diputat. No li ha calgut, perquè ja ho ha dit el seu advocat.

El que sí que ha dit per demostrar que no hi ha risc que reiteri el delicte és que és "diputat de nova elecció", per tant, res del que va aprovar el Parlament en l'anterior legislatura ha tingut res a veure amb ell.

També ha exposat que mai ha rebut "instruccions judicials" i, per tant, "no hi pot haver desobediència". Jordi Sànchez també ha mirat d'argumentar que ell no té un "lideratge carismàtic" com li atribueix el magistrat Pablo Llarena. I ha matisat que si fos això, voldria dir que les seves decisions a l'ANC no es discuteixen i això mai ha estat així.